Artikel top billede

Branchefolk: Vi har brug for flat rate nu

Teknologien er klar til at levere værdifuldt indhold til mobiltelefoner, men priserne for mobildata holder udviklingen tilbage. Flat rate er vejen frem, mener indholdsproducenterne.

Prisen for at hente data ned på mobilen er alt for høj og ugennemskuelig. Bare det at downloade et videoklip kan være en dyr affære, og det gør det problematisk at levere mobilt indhold, som ikke betyder store udgifter for modtageren.

Det mener producenterne af mobilt indhold, som er frustrerede over teleselskabernes forretningsmodeller.

Rent teknisk er der ikke noget i vejen for at gøre filmtrailere, spil og andet indhold tilgængeligt på nettet, men selv om der er tale om komprimerede udgaver, kan det hurtigt koste en bondegård at være online.

Svaret er ifølge procucenterne flat rate abonnementer, hvor der betales en fast pris, og så man kan hente al den data, man lyster, uden at skulle tænke på forbrug. Det er konklusionen blandt branchefolk, som var samlet til konferencen Mobile Copenhagen torsdag.

Markedsføring mod børn

En af de mest problematiske situationer foregår omkring den markedsføring, der normalt rettes mod den yngre del af befolkningen. Indlæringsevnen er høj, og der er derfor ikke noget praktisk i vejen for, at de kan udnytte de muligheder, mobilt indhold tilbyder.

Men hvis det ikke foregår under kontrollerede forhold, risikerer børnene hurtigt at bruge en masse penge, uden at opdage det. Og det er et problem.

”Det gør det meget svært at distribuere indhold via den mobile platform, før vi har vished om, at det foregår etisk, og er gratis for modtageren,” siger Nikki Sørensen, digital media manager for SF Film.

Selv om der findes flat rate abonnementer, er prisen for høj til, at det er tilstrækkelig udbredt.

Grundlaget er der

Frustrationen er særligt høj, fordi virksomhederne ved, at kunderne er klar til at bruge mobilt indhold i langt højere grad end nu, men viger tilbage på grund af priserne.

”I forbindelse med Tour de France sidste år, konverterede vi 33 procent af vores SMS-brugere til data, så der er helt sikkert interesse for det,” fortæller Jan Hoffmann, mobil manager hos TV2.

Den mobile platform har i mange år haft stigende interesse i erhvervslivet og indgår i de fleste markedsføringskampagner. Derfor er logistikken også på plads, og selv om mobile kampagner jævnligt lanceres, skal der holdes godt øje med hvad det er, man beder modtageren om at hente rent størrelsesmæssigt.

Samtidig er der geografiske begrænsninger, som gør det næsten umuligt at nå hele befolkningen.

Hvis udviklingen indenfor mobilt indhold og de tjenester, som kan leveres, skal vokse, er teleselskaberne altså nødt til at tænke i nye baner. Ligesom de tidligere internetopkoblinger er overgået til fastpris bredbånd, håber producenterne på, at det samme snart vil ske omkring mobildata.

”Vi har simpelthen brug for flat rate nu,” siger Jan Hoffmann afsluttende.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere