Branchefolk: Vi har brug for flat rate nu

Teknologien er klar til at levere værdifuldt indhold til mobiltelefoner, men priserne for mobildata holder udviklingen tilbage. Flat rate er vejen frem, mener indholdsproducenterne.

Prisen for at hente data ned på mobilen er alt for høj og ugennemskuelig. Bare det at downloade et videoklip kan være en dyr affære, og det gør det problematisk at levere mobilt indhold, som ikke betyder store udgifter for modtageren.

Det mener producenterne af mobilt indhold, som er frustrerede over teleselskabernes forretningsmodeller.

Rent teknisk er der ikke noget i vejen for at gøre filmtrailere, spil og andet indhold tilgængeligt på nettet, men selv om der er tale om komprimerede udgaver, kan det hurtigt koste en bondegård at være online.

Svaret er ifølge procucenterne flat rate abonnementer, hvor der betales en fast pris, og så man kan hente al den data, man lyster, uden at skulle tænke på forbrug. Det er konklusionen blandt branchefolk, som var samlet til konferencen Mobile Copenhagen torsdag.

Markedsføring mod børn
En af de mest problematiske situationer foregår omkring den markedsføring, der normalt rettes mod den yngre del af befolkningen. Indlæringsevnen er høj, og der er derfor ikke noget praktisk i vejen for, at de kan udnytte de muligheder, mobilt indhold tilbyder.

Men hvis det ikke foregår under kontrollerede forhold, risikerer børnene hurtigt at bruge en masse penge, uden at opdage det. Og det er et problem.

”Det gør det meget svært at distribuere indhold via den mobile platform, før vi har vished om, at det foregår etisk, og er gratis for modtageren,” siger Nikki Sørensen, digital media manager for SF Film.

Selv om der findes flat rate abonnementer, er prisen for høj til, at det er tilstrækkelig udbredt.

Grundlaget er der
Frustrationen er særligt høj, fordi virksomhederne ved, at kunderne er klar til at bruge mobilt indhold i langt højere grad end nu, men viger tilbage på grund af priserne.

”I forbindelse med Tour de France sidste år, konverterede vi 33 procent af vores SMS-brugere til data, så der er helt sikkert interesse for det,” fortæller Jan Hoffmann, mobil manager hos TV2.

Den mobile platform har i mange år haft stigende interesse i erhvervslivet og indgår i de fleste markedsføringskampagner. Derfor er logistikken også på plads, og selv om mobile kampagner jævnligt lanceres, skal der holdes godt øje med hvad det er, man beder modtageren om at hente rent størrelsesmæssigt.

Samtidig er der geografiske begrænsninger, som gør det næsten umuligt at nå hele befolkningen.

Hvis udviklingen indenfor mobilt indhold og de tjenester, som kan leveres, skal vokse, er teleselskaberne altså nødt til at tænke i nye baner. Ligesom de tidligere internetopkoblinger er overgået til fastpris bredbånd, håber producenterne på, at det samme snart vil ske omkring mobildata.

”Vi har simpelthen brug for flat rate nu,” siger Jan Hoffmann afsluttende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.