Sander afviser indblanding i svensk spionlov

Den svenske overvågningslov, der rammer danske statsborgere, er 'et svensk anliggende'. Derfor vil videnskabsminister Helge Sander ikke protestere overfor den svenske regering. "Grotesk," lyder kritikken.

"Vedtagelse af svensk lovgivning er et svensk anliggende på samme måde, som vedtagelse af dansk lovgivning er et dansk anliggende. Jeg har derfor ikke tænkt mig at protestere overfor den svenske regering over gennemførelsen af den svenske overvågningslov".

Sådan lyder meldningen fra videnskabsminister Helge Sander (V) på et spørgsmål stillet i Folketinget om den svenske overvågningslov.

I de seneste dage har Computerworld ellers kunnet berette om, at blandt andre Folketinget, PET og danske mobilkunder vil blive berørt af den svenske lov.

Derfor har en række politikere da også varslet en bygge af spørgsmål til den danske regering.

Grotesk svar
Radikale Venstre vil have Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på banen, mens SF vil bede justitsminister Lene Espersen (K) forklare blandt andet PET's mulige datalæk.

Enhedslistens Per Clausen, der stillede spørgsmålet til Helge Sander, kalder svaret "fuldstændigt grotesk".

"Det er jo fuldstændig grotesk. Uanset at loven berører danske statsborgere vil ministeren intet foretage sig," siger han.

Per Clausen er helt uforstående overfor ministerens svar og forklarer, at Danmark er i sin fulde ret til at protestere overfor love i andre lande, der krænker demokratiske rettigheder og påvirker danskere.

"Det gør vi i mange andre sammenhænge," siger han.

Per Clausen vil nu tage sagen op overfor udenrigsminister Per Stig Møller (K).

"Han er måske mere vant til den her slags kommunkation med udlandet, end videnskabsministeren," siger Per Clausen.

Per Clausen understreger, at både det faktum at danskere kan blive overvåget og at den danske regering ifølge videnskabsministeren intet vil foretage sig er "helt uacceptabelt".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?