Sander afviser indblanding i svensk spionlov

Den svenske overvågningslov, der rammer danske statsborgere, er 'et svensk anliggende'. Derfor vil videnskabsminister Helge Sander ikke protestere overfor den svenske regering. "Grotesk," lyder kritikken.

"Vedtagelse af svensk lovgivning er et svensk anliggende på samme måde, som vedtagelse af dansk lovgivning er et dansk anliggende. Jeg har derfor ikke tænkt mig at protestere overfor den svenske regering over gennemførelsen af den svenske overvågningslov".

Sådan lyder meldningen fra videnskabsminister Helge Sander (V) på et spørgsmål stillet i Folketinget om den svenske overvågningslov.

I de seneste dage har Computerworld ellers kunnet berette om, at blandt andre Folketinget, PET og danske mobilkunder vil blive berørt af den svenske lov.

Derfor har en række politikere da også varslet en bygge af spørgsmål til den danske regering.

Grotesk svar
Radikale Venstre vil have Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på banen, mens SF vil bede justitsminister Lene Espersen (K) forklare blandt andet PET's mulige datalæk.

Enhedslistens Per Clausen, der stillede spørgsmålet til Helge Sander, kalder svaret "fuldstændigt grotesk".

"Det er jo fuldstændig grotesk. Uanset at loven berører danske statsborgere vil ministeren intet foretage sig," siger han.

Per Clausen er helt uforstående overfor ministerens svar og forklarer, at Danmark er i sin fulde ret til at protestere overfor love i andre lande, der krænker demokratiske rettigheder og påvirker danskere.

"Det gør vi i mange andre sammenhænge," siger han.

Per Clausen vil nu tage sagen op overfor udenrigsminister Per Stig Møller (K).

"Han er måske mere vant til den her slags kommunkation med udlandet, end videnskabsministeren," siger Per Clausen.

Per Clausen understreger, at både det faktum at danskere kan blive overvåget og at den danske regering ifølge videnskabsministeren intet vil foretage sig er "helt uacceptabelt".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.