TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Med debug-kortet har brugere endnu bedre adgang til FreeRunners interne virkemidler.

Anti-iPhonen OpenMoko på gaden i dag

Touchscreen, gps og masser af programmer. Hvis man synes, det lyder interessant, har man nu fået endnu et alternativ. Den pivåbne smartphone OpenMoko FreeRunner kan købes fra i dag.

OpenMoko har i dag lanceret open source-telefonen Neo FreeRunner. Det er efterfølgeren til Neo1973 fra sidste år. En telefon, der primært var rettet mod udviklere og de særligt eventyrlystne. Med FreeRunner har OpenMoko givet ambitionerne et puf opad og satser på et langt bredere marked.

Telefonens specifikationer følger fint med mange af de etablerede smartphones. Skærmen er med sine 2,8 tommer mindre end iPhonens 3,5 tommer, men opløsningen på OpenMoko er markant højere med 480x640 pixels. Wi-Fi, Bluetooth, GPS, bevægelsessensorer og endda et batteri, som brugeren selv kan skifte bringer FreeRunner på niveau med de fleste konkurrenter.

Telefonen mangler dog 3g, så dataoverførsler er henvist til det sløve GPRS eller Wi-Fi, hvilket kan blive et problem på mange mobilmarkeder, hvor kunderne forventer 3g. Et kamera, der efterhånden er standard på de fleste telefoner har OpenMoko også udeladt.

Konkurrence på åbenhed
I en verden af iPhone, Windows Mobile og med tiden Googles Android-platform vil OpenMoko skille sig ud fra mængden ved at være den mest åbne. Hvor et programs adgang til brugernes iPhone er styret med hård hånd af Apple, er adgangen til Android-telefoner ganske fri. Til gengæld skal applikationerne skrives i java.

Med OpenMoko er det hele frit. Udviklere kan skrive programmer i deres foretrukne programmeringssprog, der er adgang til at ændre i selve styresystemet – eller endda skifte det helt ud.

Brugerfladen på FreeRunner er elegant, men styresystemet er under løbende forbedring.

OpenMoko opfordrer endda nysgerrige brugere til at åbne telefonen for selv at pille ved de interne organer og sælger endda den rette skruetrækker til opgaven, hvis man køber et såkaldt debug board.

FreeRunner fås i to udgaver: En der virker på GSM 900-nettet, som vi bruger i Danmark og en, der er lavet til GSM 850-nettet som man finder i eksempelvis USA.

Telefonen kan købes via OpenMokos website, eller via distributører i Indien, Frankrig, Tyskland og Storbritannien og i Nordamerika.

Prisen er 399 dollars svarende til 1.888 kroner. I skrivende stund er GSM 900-modellen dog allerede udsolgt.

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.