Med debug-kortet har brugere endnu bedre adgang til FreeRunners interne virkemidler.

Anti-iPhonen OpenMoko på gaden i dag

Touchscreen, gps og masser af programmer. Hvis man synes, det lyder interessant, har man nu fået endnu et alternativ. Den pivåbne smartphone OpenMoko FreeRunner kan købes fra i dag.

OpenMoko har i dag lanceret open source-telefonen Neo FreeRunner. Det er efterfølgeren til Neo1973 fra sidste år. En telefon, der primært var rettet mod udviklere og de særligt eventyrlystne. Med FreeRunner har OpenMoko givet ambitionerne et puf opad og satser på et langt bredere marked.

Telefonens specifikationer følger fint med mange af de etablerede smartphones. Skærmen er med sine 2,8 tommer mindre end iPhonens 3,5 tommer, men opløsningen på OpenMoko er markant højere med 480x640 pixels. Wi-Fi, Bluetooth, GPS, bevægelsessensorer og endda et batteri, som brugeren selv kan skifte bringer FreeRunner på niveau med de fleste konkurrenter.

Telefonen mangler dog 3g, så dataoverførsler er henvist til det sløve GPRS eller Wi-Fi, hvilket kan blive et problem på mange mobilmarkeder, hvor kunderne forventer 3g. Et kamera, der efterhånden er standard på de fleste telefoner har OpenMoko også udeladt.

Konkurrence på åbenhed
I en verden af iPhone, Windows Mobile og med tiden Googles Android-platform vil OpenMoko skille sig ud fra mængden ved at være den mest åbne. Hvor et programs adgang til brugernes iPhone er styret med hård hånd af Apple, er adgangen til Android-telefoner ganske fri. Til gengæld skal applikationerne skrives i java.

Med OpenMoko er det hele frit. Udviklere kan skrive programmer i deres foretrukne programmeringssprog, der er adgang til at ændre i selve styresystemet – eller endda skifte det helt ud.

Brugerfladen på FreeRunner er elegant, men styresystemet er under løbende forbedring.

OpenMoko opfordrer endda nysgerrige brugere til at åbne telefonen for selv at pille ved de interne organer og sælger endda den rette skruetrækker til opgaven, hvis man køber et såkaldt debug board.

FreeRunner fås i to udgaver: En der virker på GSM 900-nettet, som vi bruger i Danmark og en, der er lavet til GSM 850-nettet som man finder i eksempelvis USA.

Telefonen kan købes via OpenMokos website, eller via distributører i Indien, Frankrig, Tyskland og Storbritannien og i Nordamerika.

Prisen er 399 dollars svarende til 1.888 kroner. I skrivende stund er GSM 900-modellen dog allerede udsolgt.

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Hvad gør du? Printsikkerhed er en trussel for din virksomhed!
Du tænker nok: Er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko. Læs dette whitepaper og bliv klar over hvad det er du skal være opmærksom på.