Artikel top billede

Med debug-kortet har brugere endnu bedre adgang til FreeRunners interne virkemidler.

Anti-iPhonen OpenMoko på gaden i dag

Touchscreen, gps og masser af programmer. Hvis man synes, det lyder interessant, har man nu fået endnu et alternativ. Den pivåbne smartphone OpenMoko FreeRunner kan købes fra i dag.

OpenMoko har i dag lanceret open source-telefonen Neo FreeRunner. Det er efterfølgeren til Neo1973 fra sidste år. En telefon, der primært var rettet mod udviklere og de særligt eventyrlystne. Med FreeRunner har OpenMoko givet ambitionerne et puf opad og satser på et langt bredere marked.

Telefonens specifikationer følger fint med mange af de etablerede smartphones. Skærmen er med sine 2,8 tommer mindre end iPhonens 3,5 tommer, men opløsningen på OpenMoko er markant højere med 480x640 pixels. Wi-Fi, Bluetooth, GPS, bevægelsessensorer og endda et batteri, som brugeren selv kan skifte bringer FreeRunner på niveau med de fleste konkurrenter.

Telefonen mangler dog 3g, så dataoverførsler er henvist til det sløve GPRS eller Wi-Fi, hvilket kan blive et problem på mange mobilmarkeder, hvor kunderne forventer 3g. Et kamera, der efterhånden er standard på de fleste telefoner har OpenMoko også udeladt.

Konkurrence på åbenhed

I en verden af iPhone, Windows Mobile og med tiden Googles Android-platform vil OpenMoko skille sig ud fra mængden ved at være den mest åbne. Hvor et programs adgang til brugernes iPhone er styret med hård hånd af Apple, er adgangen til Android-telefoner ganske fri. Til gengæld skal applikationerne skrives i java.

Med OpenMoko er det hele frit. Udviklere kan skrive programmer i deres foretrukne programmeringssprog, der er adgang til at ændre i selve styresystemet – eller endda skifte det helt ud.

Brugerfladen på FreeRunner er elegant, men styresystemet er under løbende forbedring.

OpenMoko opfordrer endda nysgerrige brugere til at åbne telefonen for selv at pille ved de interne organer og sælger endda den rette skruetrækker til opgaven, hvis man køber et såkaldt debug board.

FreeRunner fås i to udgaver: En der virker på GSM 900-nettet, som vi bruger i Danmark og en, der er lavet til GSM 850-nettet som man finder i eksempelvis USA.

Telefonen kan købes via OpenMokos website, eller via distributører i Indien, Frankrig, Tyskland og Storbritannien og i Nordamerika.

Prisen er 399 dollars svarende til 1.888 kroner. I skrivende stund er GSM 900-modellen dog allerede udsolgt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.