Artikel top billede

Hjemmelavet it-system holder styr på 100.000 gæster

Hvordan holder man styr på de godt 100.000 gæster og frivillige, som de seneste dage har tjekket ind og ud på Roskilde Festival? Svaret er et egenudviklet it-system baseret på MySQL og Linux.

70.000 betalende gæster. Godt 30.000 frivillige og mere end 180 musiknavne.

Alle bliver de i al ubemærkethed bundet sammen af Roskilde Festivals egenudviklede it-system, der holder styr på alt lige fra budgetlægning over booking af festival-bands til check-in af de mange gæster samt hvornår og hvor de frivillige skal arbejde.

"Der findes ikke noget decideret festival-system. Derfor har vi udviklet vores eget," fortæller Michael Redlich, der står med ansvaret for 18 frivillige udviklere til festivalens it-system.

Baseret på Linux

Udviklingen af Roskilde Festivals it-system foregår på Linux-distributionen OpenSUSE og indeholder ind til videre godt 10 forskellige databaser.

I udviklingen af it-systemet bruges MySQL, XSL, XML og PHP.

Der bliver ikke stillet krav til de frivillige udviklere om at anvende bestemte applikationer i kodningen af databaserne, så længe man lever op til at kunne håndtere ovennævnte.

"Det er i orden at kode i Notepad, hvis man har lyst, men en del bruger Eclipse. Det gør det lidt nemmere," siger Michael Redlich.

Hoster selv databaser

De frivillige udviklere bruger typisk 15 timer om måneden på at videreudvikle og vedligeholde it-systemet.

Under festivalen består arbejdet dog i at yde support på systemet til de andre afdelinger på Roskilde Festival, der bruger systemet ved check-in af gæster og for eksempel bestilling af varer.

De store belastningsproblemer skulle man dog være forskånet for i år, fortæller Michael Redlich.

Altomfattende

Ind til for ganske nylig havde Roskilde Festival en fuldtidsansat til at tage det store slæb med at få it-systemet op at køre.

Bjørn Højmark, der nu 'blot' er frivillig på udviklingsholdet, startede i 2003 på at etablere systemet, som det ser ud i dag.

I starten registreredes kun ind- og udlevering af varer, fortæller han.

Men nu omfatter systemet al ud- og indlevering – det vil sige, at udstyr og så videre også registreres i systemet i dag.

Derudover foregår de forskellige afdelingers budgetlægning ligeledes i det egenudviklede system, der så kan spille sammen med det overordnede økonomisystem Navision.

Databaserne hoster Roskilde Festival også selv og her anvender man også Linux-distributionen OpenSUSE.

”Det er kun front-enden, altså ude hos brugerne, der kører på Windows – endnu,” siger Bjørn Højmark med et skævt smil.

Få overblikket over it-systemets forskellige databaser her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere






CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?