Artikel top billede

Ekstra bonus til køberen af EDB Gruppen

Cidron IT, der overtager IBM's 50,09 procents ejerandel af EDB Gruppen, kendte ikke til den opjustering, selskabet netop er kommet med. Nu skal EG afnoteres fra børsen og videreudvikles.

Cidron IT, der ejes af Nordic Capital Fund VII, har købt IBM's 50,09 procent aktiepost i EDB Gruppen (EG) for 166 kr. per aktie og vil fremsætte et anbefalet købstilbud på erhvervelse af de resterende aktier til samme kurs.

Hvis mere end 90 procent af samtlige aktionærer accepterer tilbuddet, som løber frem til 13. august 2008, vil alle aktionærer, på nær IBM, modtage yderligere 4 kroner per aktie – det vil sige samlet 170 kroner per aktie.

Bliver en god ejer

Bestyrelsen, der vurderer, "at Cidron IT vil være en god ejer af EDB Gruppen," anbefaler aktionærerne at acceptere købstilbuddet.

"Bestyrelsen i EDB Gruppen finder, at den indgåede aftale mellem IBM Danmark og Cidron IT, og det heraf afledte købstilbud, er attraktivt for EDB Gruppens øvrige aktionærer," udtaler EDB Gruppens bestyrelsesformand Lars Bruhn i en pressemeddelelse.

En appelsin i Cidron IT's turban er den opjustering, som EG netop er kommet med. En opjustering, som kapitalfonden ikke kendte til, da den kom med sit købstilbud.

Ukendt opjustering

Her hvad EG skriver i sin fondsbørsmeddelelse: "EDB Gruppen opjusterer de tidligere udmeldte forventninger til en omsætning på ca. 1,1 milliard kroner (tidligere mindst 1 milliard kroner), en EBITA på mindst 55 millioner kroner (tidligere mindst 50 millioner kroner) og et resultat før skat på cirka 45 millioner kroner (tidligere cirka 40 millioner kroner) for regnskabsåret 2008."

Planen er, at EG skal købe op, og hensigten at "udvikle EDB Gruppen i et tre-syv årigt perspektiv med en ejer, der har den finansielle styrke og kompetence til at accelerere den fremtidige ekspansion uden hensyn til kortsigtede udsving i indtjeningen."

Den indsats kan på kort sigt forringe indtjeningen, men Cidron IT vurderer, at det på lang sigt vil øge selskabets position og værdi og vil i den forbindelse afnotere selskabet fra børsen.

Fortjeneste på 32,3 procent

Lars Terney, bestyrelsesformand i Cidron IT og Partner i Nordic Capital udtaler: "EDB Gruppen har tiltrukket yderst kompetente medarbejdere, der dagligt er med til at sikre høj kundetilfredshed, hvilket har været et stærkt rationale for vores investeringsbeslutning."

Prisen på 170 kroner per aktie ved 90 procent accept svarer til en præmie på 32,3 procent i forhold til kursen 29. april, dagen før EDB Gruppen A/S’ fondsbørsmeddelelse om verserende rygter om salg af en større aktiepost i selskabet. Hensigten med købet er "at accelerere EDB Gruppens udvikling gennem investeringer og akkvisitioner."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?