Ulovlig svensk spiondata kan være havnet i Danmark

Försvarets Radioanstalt, der fornylig blev afsløret i ulovlig overvågning, indrømmer nu at have udvekslet data med overvågningsenheder i andre lande. Disse data kan være havnet i Danmark

Den svenske efterretningstjeneste Försvarets Radioanstalt har udvekslet oplysninger med efterretningstjenester i andre lande.

Det erkender Ingvar Åkesson, der er generaldirektør for den svenske overvågningsmyndighed Försvarets Radioanstalt et interview med Dagens Nyheter.

Samtidig kom det for nylig frem at Försvarets Radioanstalt, der med en svensk overvågningslov i ryggen, fra næste år må følge med i al kommunikation som krydser den svenske grænse, ulovligt har aflyttet svenske borgeres telefonsamtaler ulovligt i op mod ti år.

Dermed står det så klart, at disse ulovligt indhentede oplysninger muligvis kan være udvekslet med andre lande, heriblandt Danmark.

Eventuel udveksling følger reglerne
Det forhold vil formand for Folketingets Udvalg vedrørende Efterretningstjenesterne, Morten Bådskov (S), ikke gå i detaljer omkring.

Men generelt er det en kendt sag, at efterretningstjenester i kampen for at forebygge terror har dialog og kontakt med andre efterretningstjenester, siger han til Computerworld.

Derfor mener han ikke at det er et problem, at svenske og danske efterretningstjenester bytter oplysninger.

"Det synes jeg ikke det er. Hvis vores efterretningstjenester er involveret i noget sådant, sker det jo på et regelgrundlag," siger han til Computerworld.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.