EU: Sms i udlandet skal koste maksimalt 82 øre

EU--Kommisionen vil have, at prisen for at sende en sms fra udlandet må koste maksimalt 82 øre. På længere sigt vil kommisionen have prisen helt ned på 30 øre.

Det skal maksimalt koste 82 øre at sende en sms-besked fra udlandet, hvis det står til EU-Kommissionen, der vil tvangsregulere sms-prisen.

På længere sigt er det Kommissionens mål, at prisen skal helt ned på 30 øre.

I dag tager teleoperatørerne væsentligt højere priser, når kunderne låner udenlandske operatørers net.

Den gennemsnitlige pris for at sende en besked fra en udenlandsk operatørs net er i dag på 2,16 kroner.

Det oplyser EU-Kommisionen, som også har planer om at regulere prisen for datatrafik, hvis ikke mobiloperatørerne selv sænker priserne drastisk i løbet af de kommende uger.

"Prisen for at få adgang til internettet på en mobiltelefon i udlandet er også alt for dyr," siger Viviane Reding, der er EU-kommissær på teleområdet.

Kigger også på datapriser
I løbet af de kommende måneder vil EU-Kommissionen komme med et udkast til at ændre de eksisterende regler, der regulerer teleområdet.

Det nye udkast vil udover sms-priserne også tage stilling til prisfastsættelsen af opkald og muligvis priserne for datatrafik.

Målet er, at den nye lovgivning skal træde i effekt allerede før EU-borgerne tager af sted på sommerferie til næste år. Men først skal forslaget vedtages af EU-parlamentet og medlemslandenes parlamenter.

EU-Kommissionen har offentliggjort en hjemmeside, der kan give EU-borgerne et overblik over de europæiske sms-priser, før de tager af sted på ferie.

Hjemmesiden kan besøges her.

EU-Kommissionens nye hjemmeside med sms-priser viser, at den belgiske mobiloperatør Proximus tager 5,60 kroner, hvilket er den højeste pris i EU.

Hjemmesiden viser også, at den østrigske mobiloperatør Mobilkom er klassens duks.

Det østrigske selskab tilbyder en ferie-pakke med 100 sms-beskeder. Det svarer til 75 øre per besked, hvilket er lavere end den maksimale pris, som EU-Kommissionen har tænkt sig at fastsætte.

Viviane Reding mener, at det østrigske tilbud er et særtilfælde.

"Det er én operatør ud af 90. Det er langt fra nok til at imponere mig," siger hun.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.