EU: Sms i udlandet skal koste maksimalt 82 øre

EU--Kommisionen vil have, at prisen for at sende en sms fra udlandet må koste maksimalt 82 øre. På længere sigt vil kommisionen have prisen helt ned på 30 øre.

Det skal maksimalt koste 82 øre at sende en sms-besked fra udlandet, hvis det står til EU-Kommissionen, der vil tvangsregulere sms-prisen.

På længere sigt er det Kommissionens mål, at prisen skal helt ned på 30 øre.

I dag tager teleoperatørerne væsentligt højere priser, når kunderne låner udenlandske operatørers net.

Den gennemsnitlige pris for at sende en besked fra en udenlandsk operatørs net er i dag på 2,16 kroner.

Det oplyser EU-Kommisionen, som også har planer om at regulere prisen for datatrafik, hvis ikke mobiloperatørerne selv sænker priserne drastisk i løbet af de kommende uger.

"Prisen for at få adgang til internettet på en mobiltelefon i udlandet er også alt for dyr," siger Viviane Reding, der er EU-kommissær på teleområdet.

Kigger også på datapriser
I løbet af de kommende måneder vil EU-Kommissionen komme med et udkast til at ændre de eksisterende regler, der regulerer teleområdet.

Det nye udkast vil udover sms-priserne også tage stilling til prisfastsættelsen af opkald og muligvis priserne for datatrafik.

Målet er, at den nye lovgivning skal træde i effekt allerede før EU-borgerne tager af sted på sommerferie til næste år. Men først skal forslaget vedtages af EU-parlamentet og medlemslandenes parlamenter.

EU-Kommissionen har offentliggjort en hjemmeside, der kan give EU-borgerne et overblik over de europæiske sms-priser, før de tager af sted på ferie.

Hjemmesiden kan besøges her.

EU-Kommissionens nye hjemmeside med sms-priser viser, at den belgiske mobiloperatør Proximus tager 5,60 kroner, hvilket er den højeste pris i EU.

Hjemmesiden viser også, at den østrigske mobiloperatør Mobilkom er klassens duks.

Det østrigske selskab tilbyder en ferie-pakke med 100 sms-beskeder. Det svarer til 75 øre per besked, hvilket er lavere end den maksimale pris, som EU-Kommissionen har tænkt sig at fastsætte.

Viviane Reding mener, at det østrigske tilbud er et særtilfælde.

"Det er én operatør ud af 90. Det er langt fra nok til at imponere mig," siger hun.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.