Rusland protesterer mod svensk overvågningslov

Rusland er ikke tilfreds med den svenske overvågningslov. 80 procent af landets kommunikation går gennem kabler i Sverige.

Den kraftige debat om den omdiskuterede svenske overvågningslov har nu også nået Rusland.

Landet protesterer mod den svenske lov, der gør det lovligt for Försvarets Radioanstalt at aflytte al elektronisk kommunikation som passerer rigsgrænsen.

Omkring 80 procent af Ruslands kommunikation til omverdenen går gennem kabler i Sverige. Derfor mener Rusland at den svenske lov krænker landet.

Det oplyser Sveriges Televison.

Rusland kan gøre det samme
Protesten skyldes blandt andet, at kilder ved det svenske efterretningsvæsen har bekræftet, at ideen med FRA-loven blandt andet er aflytning af Rusland.

Den svenske lov hævdes i den russiske avis Nezavisimaja Gazeta at skulle legitimere spionage mod Rusland.

"Et parlamentsmedlem har udtalt, at Rusland ville kunne gøre det samme mod Sverige, og at der er mulighed for at omlægge trafikken," siger Sveriges ambassadør i Moskva, Jan Molander, til Sveriges Television.

Anders Hellner fra Sveriges Udenrigspolitiske Institut fortæller til Sveriges Televison, at Rusland er tvunget til at reagere på loven.

Tvunget til reaktion
"Det bemærkelsesværdige er, at man fra Sverige går ud med det her og fortæller, hvem og hvilke man vil aflytte," siger Anders Hellner til Sveriges Television.

"Selv om russerne har kendt til det her, så må man jo reagere og protestere når det bliver offentligt, siger Anders Hellner til Sveriges Television.

Allerede i marts protesterede Finland mod den svenske overvågningslov. Store dele af landets kommunikation passerer ligeledes Sverige.

Det resulterede i at teleselskabet Telia Sonera flyttede et antal e-mailservere fra Sverige til Finland for at imødekomme den mulige overvågning.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.