Rusland protesterer mod svensk overvågningslov

Rusland er ikke tilfreds med den svenske overvågningslov. 80 procent af landets kommunikation går gennem kabler i Sverige.

Den kraftige debat om den omdiskuterede svenske overvågningslov har nu også nået Rusland.

Landet protesterer mod den svenske lov, der gør det lovligt for Försvarets Radioanstalt at aflytte al elektronisk kommunikation som passerer rigsgrænsen.

Omkring 80 procent af Ruslands kommunikation til omverdenen går gennem kabler i Sverige. Derfor mener Rusland at den svenske lov krænker landet.

Det oplyser Sveriges Televison.

Rusland kan gøre det samme
Protesten skyldes blandt andet, at kilder ved det svenske efterretningsvæsen har bekræftet, at ideen med FRA-loven blandt andet er aflytning af Rusland.

Den svenske lov hævdes i den russiske avis Nezavisimaja Gazeta at skulle legitimere spionage mod Rusland.

"Et parlamentsmedlem har udtalt, at Rusland ville kunne gøre det samme mod Sverige, og at der er mulighed for at omlægge trafikken," siger Sveriges ambassadør i Moskva, Jan Molander, til Sveriges Television.

Anders Hellner fra Sveriges Udenrigspolitiske Institut fortæller til Sveriges Televison, at Rusland er tvunget til at reagere på loven.

Tvunget til reaktion
"Det bemærkelsesværdige er, at man fra Sverige går ud med det her og fortæller, hvem og hvilke man vil aflytte," siger Anders Hellner til Sveriges Television.

"Selv om russerne har kendt til det her, så må man jo reagere og protestere når det bliver offentligt, siger Anders Hellner til Sveriges Television.

Allerede i marts protesterede Finland mod den svenske overvågningslov. Store dele af landets kommunikation passerer ligeledes Sverige.

Det resulterede i at teleselskabet Telia Sonera flyttede et antal e-mailservere fra Sverige til Finland for at imødekomme den mulige overvågning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.