Artikel top billede

Forening: Dansk politi ville aflytte Skype

Det er ikke kun Østrig, som ønsker adgang til krypterede Skype-samtaler. Politiets IT-efterforskningscenter NITEC har haft drøftelser med Skype om en overvågningsløsning, ifølge it-forening.

Politiets IT-efterforskningscenter NITEC var i vinters i dialog med Skype om, hvorledes krypterede Skype-samtaler kan aflyttes.

Det fortalte to NITEC-chefer på et møde afholdt af Dansk Retspolitisk Forening 1. februar i år, ifølge Niels Elgaard Larsen, der er formand for IT-Politisk Forening.

"Vi snakkede om kryptering generelt, blandt andet om PGP, som de ikke kunne dekryptere. Så kom vi til at snakke om GSM og Skype. Jeg sagde, at Skype i princippet er et telefonselskab og derfor skal samarbejde med myndighederne om eventuel aflytning.
De sagde så, at de allerede forhandlede med Skype om aflytning," siger Niels Elgaard Larsen.

Som Computerworld tidligere har rapporteret, oplyser anonyme østrigske kilder, at det er muligt for de østrigske myndigheder at aflytte krypterede Skype-samtaler.

Skype til NITEC:Vi kan ikke aflytte
Meldingen fra NITEC tilbage i februar var imidlertid, at Skype havde fortalt dem, at Skype ikke kunne aflytte de krypterede Skypesamtaler.

"Skype havde sagt, at det ikke var teknisk muligt for dem at foretage en aflytning på grund af peer-to-peer-arkitekturen. Skype var dog indstillet på at samarbejde med NITEC og på det tidspunkt i februar havde de haft nogle møder, hvor de så på, om det rent teknisk kunne lade sig gøre," siger Niels Elgaard Larsen.

At Skype i februar 2008 oplyser til NITEC, at det ikke er muligt at aflytte krypterede Skype-samtaler strider imod oplysninger fra en New York Times-artikel fra 2006.

Her er Verisigns Anthony M. Rutkowski, vicepræsident for retslige områder og standarder for VeriSign, citeret for at sige, at tyske myndigheder har teknologi til at opsnappe og dekryptere Skype-samtaler.

Skypedekryptering: Bluff eller realitet?
I dag kan internetudbydere ved hjælp af Deep Packet Inspection identificere Skype-trafik. Det er dog ikke muligt at høre selve indholdet af Skype-samtalen, da den er krypteret.

Ifølge de anonyme østrigske kilder og New York Times eksisterer der teknologi, som myndigheder anvender til at opfange og dekryptere Skype.

Hvorvidt det også sker i Danmark, er indtil videre uklart.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra NITEC for at høre, hvor langt samarbejdet med Skype er kommet siden februar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.