Artikel top billede

IOC siger god for Kinas censur

En talsmand indrømmer nu at IOC har accepteret, at Kina censurerer hjemmesider som bliver betegnet som "irrelevante."

Mens det i går kom frem, at journalister som er i Kina for at dække OL, kun får lov til at se godkendte hjemmesider i pressecenteret, viser det sig nu at den Internationale Olympiske Komite har indgået en aftale om censur med den kinesiske regering..

"Jeg kan nu forstå, at nogle IOC repræsentanter har forhandlet med kineserne om, at nogle følsomme hjemmesider ville blive blokeret, da de ikke var relevante i forhold til legene," udtaler Kevin Gosper, leder af IOC's pressekommission.

Kina fastholder grebet

De kinesiske myndigheder har ingen intentioner om at løfte blokaden af hjemmesider, og mener i øvrigt slet ikke at emnet hører sig til under OL.

"Vi er imod ethvert forsøg på at politisere De Olympiske Lege," udtaler Sun Weide, talsmand for den organiserende komite i Kina, til avisen Bangkok Post.

Som eksempel bruger Sun Weide hjemmesiden for Falun Gong bevægelsen, som de kinesiske myndigheder har gjort ulovlig. Bevægelsen er, ifølge Sun Weide, en "ond sekt."

Censuren bliver

Sun Weide forklarer videre, at censuren følger kinesisk lov, og at derfor ikke er noget at komme efter. Censuren af kritiske hjemmesider bliver, også overfor udenlandske journalister.

"Jeg beklager at det nu ser ud til, at Beijings Organisationskomite for De Olympiske Lege (BOCOG) har sagt, at der vil blive begrænsninger i adgangen til internettet mens legene står på," siger Kevin Gosper.

Censuren har fået mange organisationer, som ikke vil acceptere begrænset internetadgang, til at udtrykke harme overfor den kinesiske regering.

"Vi tager afstand fra IOC's manglende evne til at gøre noget ved det her, og vi er mere end skeptiske overfor deres evner til at 'sikre' at medierne får lov til at rapportere frit," skriver Journalister Uden Grænser (RSF) i en pressemeddelelse.

Organisationen RSF har også en guide på hjemmesiden til journalister, med råd til hvordan de bedst kan undgå aflytning og komme omkring i Kina under OL.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere