Artikel top billede

Rapport: WiMAX stadig kun sekundær teknologi

WiMAX til erhvervslivet er muligt, men ikke i den nærmeste fremtid, lyder konklusionen i en ny rapport.

Computerworld News Service: Selvom WiMAX har potentialet til at levere mobilt bredbånd til amerikanske virksomheder, så vil teknologiens succes i stor grad afhænge af, hvor godt og hvor hurtigt samarbejdet mellem de to amerikanske teleselskaber Sprint og Clearwire får opbygget et landsdækkende netværk.

Sådan lyder konlusionen i ny rapport fra Forrester Research.

For at WiMAX skal blive en succes, skal Clearwire opnå "en række meget vigtige milepæle" inden for det næste halvandet år, heriblandt tjenestelevering, tilgængelighed af mobile enheder med separate kanaler til voice og data samt udvikling af effektive prissætninger af kontrakter og abonnementer.

Selvom WiMAX er på vej til at blive en trådløs teknologi i erhvervsklassen, er den ifølge rapporten ikke udbredt nok til, at virksomheder kan bruge den som primær metode til WAN-adgang. Men teknologien bør ses som en solid løsning at have i baghånden til stationære WAN-teknologier til erhverv såsom MPLS (Multiprotocol Label Switching).

Rapporten ser ikke ligefrem WiMAX som Wi-Fi's banemand, men nærmere som en udvidelse af de nuværende Wi-Fi-baserede WLANs til at dække de områder, der hverken dækkes af WLAN eller af Wi-Fi-hotspots. WiMAX kan således bruges steder uden Wi-Fi-dækning.

140 millioner vil kunne få WiMAX

I forhold til udbredelse forventer Forrester, at Clearwires WiMAX-tjenester vil opnå "bred geografisk tilgængelighed i befolkede områder" på et tidspunkt i 2009 eller 2010, og at Clearwire vil nå ud til mindst 140 millioner mennesker i USA ved slutningen af 2010.

Det betyder, at teknologien vil have stort set ingen konkurrence inden for markedet for trådløs bredbånd i omkring to år, da Forrester forudsiger, at den konkurrerende teknologi LTE ikke vil opnå stor udbredelse før 2012.

Sprint planlægger at tilbyde sine første kommercielle WiMAX-tjenester til september i Baltimore med planmæssige lanceringer i Washington D.C. og Chicago senere i fjerde kvartal. Ifølge virksomheden skal andre amerikanske storbyer ikke forvente at få WiMAX før tidligst til næste år. Sprints strategi er at udrulle WiMAX-dækning i storbyerne, mens Clearwire udruller i landdistrikterne, hvor Sprint ikke har så god dækning.

Forresters rapport er den anden rapport inden for en måned, der tager et skeptisk blik på WiMAX' erhvervspotentiale i den nære fremtid. For omkring to uger siden udgav Gartner en rapport, der anbefalede amerikanske virksomheder at vente med at investere i WiMAX, indtil teknologien er mere udbredt i USA, og indtil leverandører producerer flere dual-mode håndset med WiMAX.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere