Artikel top billede

Live Mesh kan blive Microsofts cloud-platform

Microsoft Live Mesh ser ud til at vokse til andet og mere end det, det oprindelig blev præsenteret som. Måske er det fremtidens cloud-platform?

Computerworld News Service: Det blev oprindeligt præsenteret som en internet-tjeneste til synkronisering af filer og mapper på tværs af forskellige enheder, men Live Mesh ser nu ud til at blive fremlagt som et cloud-baseret udviklingsmiljø ved Microsofts Professional Developers Conference til oktober.

Ifølge udviklerkonferencens dagsorden planlægger Microsoft at fortælle om, hvordan udviklere kan bygge API'er (applikations-programmeringsgrænseflader) til Live Mesh - som virksomheden kalder en "platform til cloudtjenester og -klienter" - til at forbinde applikationer og tjenester på tværs af forskellige enheder.

Dette er en anelse anderledes præsentation af Live Mesh end den, som Microsoft introducerede i april som en tjeneste til mappedeling og -synkronisering.

Selvom Microsoft introducerede en udviklerkomponent til platformen, så der kunne designes applikationer til den, blev Live Mesh hovedsagligt præsenteret som en forbrugertjeneste til at hjælpe folk med at synkronisere forskellige filmapper og anden data på tværs af forskellige enheder ved at placere dem i et "mesh."

På daværende tidspunkt kaldte Microsoft heller ikke Live Mesh for en "cloud"-platform, hvilket er et begreb, der hidtil er blevet brugt til at beskrive tjenester såsom Amazons Elastic Compute Cloud (EC2), som tilbyder on-demand regnekraft og it-infrastruktur til at bygge og hoste applikationer, uden at kunden behøver in-house software.

Selvom det stadig er uklart, hvor langt Microsoft har tænkt sig at gå med Live Mesh, så ser det bestemt ud til at tage form som noget andet end det, det først blev omtalt som, udtaler analytiker hos Forrester Research Jeffrey Hammond.

"Det er interessant at se dem udvide det," udtaler han.

Hammond bemærker dog, at han ikke synes, at den information, Microsoft hidtil har givet om Live Mesh, "i tilstrækkelig grad hjælper mig til at forstå, hvad det er."

Han mener også, at virksomheden bør trække klarere grænser mellem Live Mesh- og dens Windows Live-udviklingsplatforme.

Langt til Amazon

Som det præsenteres nu, strækker Live Mesh sig ikke så langt som EC2 i at tilbyde en komplet cloud-baseret infrastruktur til at køre tjenester, ifølge analytiker hos Zapthink, Jason Bloomberg. Der fokuseres for eksempel ikke på data- og servervirtualisering, ligesom der ellers gør hos de fleste cloud computing-produkter, udtaler han.

Live Mesh opfører sig dog alligevel som en cloud-platform ved at levere "administrations-infrastrukturen til forskellige Microsoft-baserede enheder, applikationer og andre teknologier," udtaler Bloomberg.

Har brug for udviklerne

Ifølge Microsoft giver Live Mesh også udviklere et centralt sted at lagre data som forskellige applikationer kan udnytte, hvilket også er en typisk cloud-komponent.

En anden begrænsning ved Live Mesh er, at det er rettet mod at levere et miljø for tilsluttede enheder til Windows, i stedet for de forskelligeartede miljøer som cloud computing-produkter ellers understøtter.

"Der er kun lidt om overhovedet nogen værdi ved Live Mesh for de fleste erhvervsbrugere eller for andre, som må leve med og arbejde i heterogene miljøer," udtaler Bloomberg.

[b]Har brug for udviklerne[/url]
Det vil dog stadig være altafgørende at bejle til udviklerne, for at Microsoft skal kunne vinde tilslutning til Live Mesh som en platform til webudvikling, mener Hammond.

"At sigte efter udviklerne fra et tidligt stadie er afgørende - dette er noget, de har lært af tidligere erfaring," udtaler han. "Hvis man ikke får fat i udviklerne, vinder man ikke slaget om platformen."

Virksomheder som Google og Facebook har gjort det let for udviklere at bygge applikationer, der fremmer deres online-tjenester, ved at åbne for deres API'er. Denne strategi har hjulpet Google til især at placere sine online applikationer på forskellige mobile enheder, ifølge Hammond.

Microsoft prøver muligvis at gøre noget lignende med Live Mesh, selv om det er for tidligt at sige noget om, bemærker han.

"Hvis man kobler en tjeneste til Mesh, betyder det så, at den tjeneste er tilgængelig fra enhver Mesh-kompatibel enhed?" spørger Hammond. "Det vil være cool, hvis det ikke er nødvendigt at gøre andet for at få sin mobil til at fungere sammen med en sådan tjeneste."

Ifølge Hammond vil det ikke være overraskende, hvis Live Mesh gradvist udvikler sig til en tydeligere konkurrent til tjenester som EC2 og Google App Engine, især nu hvor andre virksomheder klarlægger, hvordan de vil konkurrere på dette marked. Eksempelvis offentliggjorde IBM for nylig planer om at investere hundreder af millioner af dollars i udviklingen af en cloud computing-platform.

"Dette synes at være det stadie, hvor alle melder ud, hvordan de har tænkt sig at konkurrere inden for cloud," udtaler han.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere