Artikel top billede

KMD-tillidsmand: Investorerne kan rende mig

"Smarte investor-typer som Ib Kunøe kan rende mig i røven," siger KMD-tillidsmand. Hvis kommende investorer blot suger værdierne ud af selskabet, vil de møde massiv modstand fra de ansatte, lyder det.

Mens spillet mellem it-investorerne Ib Kunøe og Asger Jensby er i fuld gang, melder tillidsmand Erik Lykke Hansen fra KMD sig nu ind i debatten.

Han mener, at de 3.000 medarbejdere bør tages med på råd, når KMD skal sælges.

Den tidligere formand i it-fagforeningen SamData lufter sin klare holdning til kapitalfonde og investorer, der måtte overveje at splitte KMD op og suge værdierne ud.

"Smarte investor-typer som Ib Kunøe kan rende mig i røven. Det må du godt citetere mig for," siger han til Computerworld.

Samtidig slår han fast, at KMD har brug for en investor, der vil udvikle selskabet.

"Ikke kapitalfonde eller kapitalinvestorer, der går ind for at blodsuge de værdier, der måtte være i selskabet. Det vil jeg kæmpe imod alt, hvad jeg kan," siger han.

Erik Lykke Hansen sidder i KMDs bestyrelse som medarbejdervalgt repræsentant.

Vil bekæmpe kapitalfonde

Tidligere har Ib Kunøe, der står bag blandt andet Ementor-gruppen, luftet sin interesse for KMD.

Det samme har tidligere CSC-topchef Asger Jensby, der har ejerandele i IT Factory og Fullrate.

Asger Jensby kunne fortælle, at han eventuelt blot vil fungere som mellemled for udenlandske investorer.

Men tillidsmand Erik Lykke Hansen frygter, hvad de driftige investorer har af planer for det største danskejede it-selskab.

Tillidsmanden gør det i hvert fald klart, at han er klar til at gå langt for at bekæmpe grådige investorer i at overtage selskabet.

"Jeg kan ikke komme ind på konkret hvordan, men jeg tror ikke på, at KL gennemfører et salg uden et nik fra KMDs bestyrelse," siger han.

Samtidig forklarer det medarbejdervalgte bestyrelsesmedlem, at de 3.000 ansatte sidder med ansvaret for aktiviteterne i hverdagen.

"De organiserede i KMD vil i hvert fald stå sammen i sådan en situation. Så jeg vil anbefale nye ejere at få et godt forhold til medarbejdere," siger Erik Lykke Hansen.

Et helt andet punkt er desuden, at KMD varetager en række opgaver, der hører under landets forsyningssikkerhed.

Det skal der også tages højde for i forhold til et kommende salg, lyder det fra fællestillidsmanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere