Er du kommet tilbage fra ferien til en overfyldt indbakke, bør du give dig den nødvendige tid og måske overveje dine ambitioner for at undgå stress.

Sådan undgår du at drukne i mail-dyngerne

Mails, mails, mails. Sommerferien er slut og mailboksen skriger atter på opmærksomhed. Læs her, hvordan du tackler de mange mails uden at få stress.

"Tag den med ro."

Så enkelt lyder rådet fra stressekspert og tidligere it-chef hos Rigspolitiet, Bjarne Toftegård.

Han mener, at det er en fejl at tro, at man skal være helt oppe i opdrejninger allerede fra første arbejdsdag.

"Man skal tage det stille og roligt og afsætte tid til at komme langsomt i gang igen. Hvis man kommer igennem sine mails i løbet af den første uge, så er det fint," siger han.

Selv om det kan lyde af lang tid, mener Bjarne Toftegård, at mange medarbejdere har for høje forventninger til sig selv.

"Det er ikke altid virksomheden, der presser på. Det er ofte vores egne ambitioner om, at vi skal have ryddet op og være ajour," siger han.

Bjarne Toftegård giver her tre råd, der kan være med til at holde stressniveauet nede efter ferien:

1. Tag selv kontrollen
Indkommende e-mails kan være rigtig forstyrrende, når man sidder og laver noget andet. Derfor kan det være en god idé at slå den automatiske opdatering fra, hvis man ikke sidder i en decideret support-funktion. Så betyder det, at det er dig selv, der har kontrollen over mailen, og ikke mailen, der har kontrollen over dig.

2. Afstem forventninger
Det er vigtigt at lave en forventningsafstemning om, hvor ofte man kigger på nye mails. Mange steder er det faktisk rigeligt, hvis man gør det to gange om dagen.

3. Skim og organisér
Se på, hvad der er vigtigt. Det, der er mindre vigtigt, flytter man hurtigt over i en anden mappe, som hedder 'Senere', 'Ikke-vigtigt' eller lignende. Så kan man tage hul på dem, når man får luft.

Alt med måde
Selv om Bjarne Toftegård altså mener, at stress skal forebygges mest muligt, understreger han samtidig, at lidt stress fra tid til anden kan være udmærket.

"Stress ved spidsbelastning og projektafslutninger er helt normalt, og fred være med det. Det kan være med til at sætte lidt tryk på kedlerne. Med som udgangspunkt er det ikke omdrejningerne, der giver produktiviteten. Det er meget vigtigere at lave det rigtige," siger han.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet
ComputerViews: Gennem det seneste årti har Apples Macs stået i skyggen af iPhonen og iPaden, men beslutningen om at smide Intel på porten og udvikle sine egne chips kan få helt afgørende betydning for Macens fremtid.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.