Er du kommet tilbage fra ferien til en overfyldt indbakke, bør du give dig den nødvendige tid og måske overveje dine ambitioner for at undgå stress.

Sådan undgår du at drukne i mail-dyngerne

Mails, mails, mails. Sommerferien er slut og mailboksen skriger atter på opmærksomhed. Læs her, hvordan du tackler de mange mails uden at få stress.

"Tag den med ro."

Så enkelt lyder rådet fra stressekspert og tidligere it-chef hos Rigspolitiet, Bjarne Toftegård.

Han mener, at det er en fejl at tro, at man skal være helt oppe i opdrejninger allerede fra første arbejdsdag.

"Man skal tage det stille og roligt og afsætte tid til at komme langsomt i gang igen. Hvis man kommer igennem sine mails i løbet af den første uge, så er det fint," siger han.

Selv om det kan lyde af lang tid, mener Bjarne Toftegård, at mange medarbejdere har for høje forventninger til sig selv.

"Det er ikke altid virksomheden, der presser på. Det er ofte vores egne ambitioner om, at vi skal have ryddet op og være ajour," siger han.

Bjarne Toftegård giver her tre råd, der kan være med til at holde stressniveauet nede efter ferien:

1. Tag selv kontrollen
Indkommende e-mails kan være rigtig forstyrrende, når man sidder og laver noget andet. Derfor kan det være en god idé at slå den automatiske opdatering fra, hvis man ikke sidder i en decideret support-funktion. Så betyder det, at det er dig selv, der har kontrollen over mailen, og ikke mailen, der har kontrollen over dig.

2. Afstem forventninger
Det er vigtigt at lave en forventningsafstemning om, hvor ofte man kigger på nye mails. Mange steder er det faktisk rigeligt, hvis man gør det to gange om dagen.

3. Skim og organisér
Se på, hvad der er vigtigt. Det, der er mindre vigtigt, flytter man hurtigt over i en anden mappe, som hedder 'Senere', 'Ikke-vigtigt' eller lignende. Så kan man tage hul på dem, når man får luft.

Alt med måde
Selv om Bjarne Toftegård altså mener, at stress skal forebygges mest muligt, understreger han samtidig, at lidt stress fra tid til anden kan være udmærket.

"Stress ved spidsbelastning og projektafslutninger er helt normalt, og fred være med det. Det kan være med til at sætte lidt tryk på kedlerne. Med som udgangspunkt er det ikke omdrejningerne, der giver produktiviteten. Det er meget vigtigere at lave det rigtige," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Knowit overtager konsulenthuset Creuna: 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet
Konsulenthuset Knowit køber Creuna, der i de senere år har landet dundrende underskud. Ambitionen er nu at blive Nordens førende leverandør af datadrevet CX. 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.