Er du kommet tilbage fra ferien til en overfyldt indbakke, bør du give dig den nødvendige tid og måske overveje dine ambitioner for at undgå stress.

Sådan undgår du at drukne i mail-dyngerne

Mails, mails, mails. Sommerferien er slut og mailboksen skriger atter på opmærksomhed. Læs her, hvordan du tackler de mange mails uden at få stress.

"Tag den med ro."

Så enkelt lyder rådet fra stressekspert og tidligere it-chef hos Rigspolitiet, Bjarne Toftegård.

Han mener, at det er en fejl at tro, at man skal være helt oppe i opdrejninger allerede fra første arbejdsdag.

"Man skal tage det stille og roligt og afsætte tid til at komme langsomt i gang igen. Hvis man kommer igennem sine mails i løbet af den første uge, så er det fint," siger han.

Selv om det kan lyde af lang tid, mener Bjarne Toftegård, at mange medarbejdere har for høje forventninger til sig selv.

"Det er ikke altid virksomheden, der presser på. Det er ofte vores egne ambitioner om, at vi skal have ryddet op og være ajour," siger han.

Bjarne Toftegård giver her tre råd, der kan være med til at holde stressniveauet nede efter ferien:

1. Tag selv kontrollen
Indkommende e-mails kan være rigtig forstyrrende, når man sidder og laver noget andet. Derfor kan det være en god idé at slå den automatiske opdatering fra, hvis man ikke sidder i en decideret support-funktion. Så betyder det, at det er dig selv, der har kontrollen over mailen, og ikke mailen, der har kontrollen over dig.

2. Afstem forventninger
Det er vigtigt at lave en forventningsafstemning om, hvor ofte man kigger på nye mails. Mange steder er det faktisk rigeligt, hvis man gør det to gange om dagen.

3. Skim og organisér
Se på, hvad der er vigtigt. Det, der er mindre vigtigt, flytter man hurtigt over i en anden mappe, som hedder 'Senere', 'Ikke-vigtigt' eller lignende. Så kan man tage hul på dem, når man får luft.

Alt med måde
Selv om Bjarne Toftegård altså mener, at stress skal forebygges mest muligt, understreger han samtidig, at lidt stress fra tid til anden kan være udmærket.

"Stress ved spidsbelastning og projektafslutninger er helt normalt, og fred være med det. Det kan være med til at sætte lidt tryk på kedlerne. Med som udgangspunkt er det ikke omdrejningerne, der giver produktiviteten. Det er meget vigtigere at lave det rigtige," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Intel taber hastigt terræn til konkurrenterne: Og årsagen er åbenlys, mener en af Intels top-veteraner
Intel har mistet sit fokus og ‘er heldig’ med, at konkurrenten AMD ikke er i stand til at producere så mange CPU’er, at det for alvor gør nas på Intel, siger tidligere top-ingeniør i sønderlemmende kritik. Se hele kritikken her.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.