Artikel top billede

Præsident George W. Bush offentliggør nomineringen af Susan Schwab som U.S. Trade Representative, tirsdag 18. april 2006. Foto: WHITE HOUSE/Paul Morse.

Hun lægger strategien for USA's globale piratjagt

Portræt: Susan Schwab står i spidsen for USA's internationale kamp mod piratkopiering, og repræsenterer præsident Bush i forhandlingerne om antipirat-aftalen ACTA.

United States Trade Representative (USTR) hører direkte under den amerikanske præsident (Executive Office of the President). USTR har til formål at udvikle, forhandle og koordinere amerikansk handelspolitik.

USTR ledes af Susan Schwab, som bærer titlen ambassadør, og blev personligt udnævnt af præsident Bush i juni 2006. Stillingen er på højde med en ministerpost, og kræver godkendelse af det amerikanske senat.

Branceorganisationers input

Ophavsret er en af de helt store prioriteter hos USTR, og hvert år udgiver agenturet en overvågningsliste, i form af en rapport kaldet "Special 301 Report," som gør status over ophavsret verden over. Denne rapport indeholder en liste over lande, som ikke formår at begrænse brud på ophavsretten, og et bud på hvad der er galt.

Overvågningslistens indhold er baseret på input fra International Intellectual Property Alliance (IIPA), som er en sammenslutning af syv amerikanske brancheorganisationer.

Overvågningslisten er inddelt i henholdsvis moderate syndere, og så dem der kommer på en "priority watch list." Nationer, som ifølge USTR har væsentlige problemer i forhold til ophavsret, prioriteres, og kan blive udsat for handelssanktioner, hvis ikke der gøres noget for at rette op på situationen.

Ikke universelt anerkendt

Der er dog sat spørgsmålstegn ved listens troværdighed fra canadisk side, da en repræsentant fra den canadiske regering i 2007 udtalte sig til en komite om national sikkerhed i Canada.

"Angående listen, så anerkender Canada ikke 301-listens proces. Den mangler basal troværdighed og objektiv analyse. Den er fuldstændig styret af amerikansk industri. Vi har gentagne gange forsøgt at drøfte den manglende troværdighed omkring listen, med vores amerikanske kolleger," udtalte Nancy Segal, leder af Centeret for Ophavsret og Teknologisk Handelspolitik i det canadiske udenrigsministerium.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.