Artikel top billede

Hovedhistorier fra avisen Computerworld fredag 5. september

Fra garagekode til nettets guldæg. It-afdelingen vil overtage overvågning. Linux eller Windows. ERP truer traditionelle branchesystemer. ERP-partnere er en god forretning.

Fra garagekode til nettets guldæg

På ti år har to nørdede studerende forvandlet en matematisk formel til nettets største magtimperium. Søgemaskinen Google startede i en ydmyg garage, men er i dag en af verdens største pengemaskiner, der sætter dagsordenen på nettet. I disse dage fylder virksomheden 10 år..
(Forside, leder side 2 + 12-15)

It-afdelingen vil overtage overvågning

Den svenske it-virksomhed Axis Communications startede i mainframeverdenen, men er nu førende producent af intelligente overvågnings­kameraer.
(Side 6+8)

Linux eller Windows

Overvejer du nye styresystemer, er hjælpen lige ved hånden. Computerworld gennemgår fordele og ulemper ved Linux og bringer gode råd fra både eksperter og brugere.
(Side 16-21)

ERP truer traditionelle branchesystemer

ERP-systemer tilrettet bestemte brancher har flere fordele i forhold til de rene branchesystemer. Alle leverandører markedsfører SOA, men ingen kunder efterspørger det.
(Side 22)

Peugeot forbinder forhandlerne med ERP-systemet via SOA

Peugeots danske logistikfirma bruger XML og SOA til at integrere det nye ERP-system med forhandlernes systemer og firmaets eget lagerstyringssystem.
(Side 24-26)

ERP-partnere er en god forretning

De ERP-leverandører, der solgte mest sidste år, bruger alle partnere i arbejdet med at implementere de solgte løsninger. En risiko ved den strategi er, at leverandørerne distancerer sig fra produkterne.
(Side 28)

Derfor fejler projektledelse

It-projektledelse sidder fast i mudderet, og det forhindrer it-afdelingen i at gennemføre vellykkede projekter. Midlet hedder fleksibel projektledelse.
(Side 32)

Et liv blandt Zappa, SOA og Santorini

Tidligere Prosa-formand Peter Christensen er ny it-arkitekt i Skandinavisk Data Center efter en række år i egne firmaer.
(Side 36)

Læser du ikke avisen? Klik her for et godt tilbud på Computerworlds ugentlige avis med dybdeborende, perspektiverende og dagsordensættende journalistik ... hvis du vil noget med it.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere