Artikel top billede

En virus kan arbejde sig igennem mobilens adressekartotek og sende sig selv til alle numre, der er blevet ringet op til, eller som har ringet til den inficerede mobil. (Foto: Foto: Air France)

Pas på mobil-virus, der sender sig selv videre

Din mobil kommer i stigende grad under angreb, viser ny rapport fra Georgia Institute of Technology.

Computerworld News Service: Det ser ud til, at mængden af virus og spam på mobiltelefoner vil komme til at stige, lyder det fra Georgia Institute of Technology Information Security Center (Georgia Tech ISC).

Ifølge Georgia Techs årlige rapport 'Emerging Cyber Threats' vil cyberkriminelle begynde at have smartphones som mål, idet de avancerede mobiler efterhånden bruges oftere til bankforretninger og derfor kan fungere som kilde til personfølsomme oplysninger såsom kreditkort- og bankkonto-oplysninger.

Centeret for informationssikkerhed på Georgia Tech forventer ligeledes, at spam- og virusangreb på mobiler vil tage form som på pc'er.

Ringer til alle

Simeon Coney fra Adaptive Mobile, som leverer sikkerhedssoftware til mobiltelefoner, fortæller BBC om "en meget almindelig type virus, der er løs på Symbian-platformen for tiden. Denne virus arbejder sig igennem mobilens adressekartotek og sender sig selv til alle numre, der er blevet ringet op til, eller som har ringet til den inficerede mobil."

Ifølge Coney sker der 100.000 virusangreb på mobiltelefoner om dagen, men de fleste brugere bliver slet ikke påvirkede, da mange mobil-vira ikke er særligt sofistikerede. Han råder ejere af mobiltelefoner til at tage forholdsregler ligesom ved sikker brug af pc'er.

"Tænk dig om, før du kører vedhæftede programmer fra folk, du ikke kender, kontroller regelmæssigt din regning og sikr dig, at din Bluetooth-forbindelse er indstillet, så automatisk registrering er slået fra."

Rapporten Emerging Cyber Threats fra Georgia Tech ISC foreslår, at mobiloperatører, -producenter og -applikationsudviklere bør samarbejde om at sikre mobiltelefoner.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere