Artikel top billede

Ericsson opnår 100 Mbit/s med mobilt bredbånd

Det er lykkedes Ericsson at opnå hastigheder på over 100 Mbit/s med næste generations mobilteknologi, LTE - Long Term Evolution.

Computerworld News Service: Mobilteknologien LTE - Long Term Evolution - forventes at afløse nutidens 3G- og Turbo 3G-tjenester.

Svenske Ericssons tester derfor teknologien for at påvise, at LTE virker hele vejen fra basestationen til terminalen.

"Det er altid nemt at sige, at man kan opnå en vis hastighed i et forskningsmiljø, men her har vi brugt rigtige antenner og rigtige afstande til terminalen i et køretøj i bevægelse," forklarer Lars Tilly, forskningschef hos Ericsson Mobile Platforms.

Ved hjælp af fire transmissions-kanaler (det højeste antal LTE-standarden understøtter), fire modtagerantenner og båndbredde på 10 Mhz overstiger de målte tophastigheder 130Mbit/s.

"Det er ikke alle, der vil kunne komme op på 100Mbit/s. Der skal gode forhold til, for at det virker, og man skal være relativt tæt på basestationerne - et par hundrede meter," siger Lars Tilly.

Virksomheden har også evalueret ydelsen på applikationsniveau ved at bruge to sende- og modtagerantenner, og TCP'ens - Transmission Control Protocols - bitrate lå på mere end 40Mbit/s i hvert fald 50 procent af tiden og mere end 100Mbit/s minimum 10 procent af tiden langs en testrute, der størstedelen af tiden holdt sig inden for en kilometers afstand til teststedet.

Testen viser også, hvor vigtigt det er at bruge MIMO - Multiple-Input Multiple-Output - til at få bedst muligt udbytte af LTE.

Vil være først med LTE

Alle de store leverandører af telekommunikations-udstyr arbejder i øjeblik på fuld tryk med at få LTE ud af døren, fortæller Martin Gutberlet, analytiker hos Gartner.

Han er ikke bekymret over basestationerne. Det er i stedet den manglende adgang til det nødvendige spektrum, der stadig ikke er blevet åbnet for i mange europæiske lande, der kan medføre forsinkelser, mener han.

Ericsson forventer, at det første kommercielle LTE-netværk går i luften i fjerde kvartal af 2009.

Oversat af Mille Bindslev
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.