Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

I Danmark har vi ikke de store problemer med kortsvindel, siger Morten Kamper, FDIH.

Danskerne kan roligt handle på nettet trods alarm

Svindlen med kreditkort bliver gang på gang udråbt som et sort hul, som kortholdernes penge forsvinder ned i. Men i Danmark er problemet nærmest ikke eksisterende, lyder det.

Sikkerhedsfirmaet Symantec fremlagde mandag en rapport, der bedyrer, at svindlen med kreditkort kan løbe op i tocifrede milliardbeløb.

Trods rapporten havde sikkerhedsarkitekt i Symantec, Peter Ulrik Schjøtt, efterfølgende svært ved at komme med konkrete svar på Computerworlds spørgsmål om rapporten.

Problemet fylder da heller ikke meget i hverdagen hos dem, der administrerer den danske nethandel.

Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH) fortæller, at problemet ganske vist er på agendaen med jævne mellemrum, men at foreningens medlemmer kun møder det i meget begrænset omfang.

"Vi er opmærksomme på kortsnyderi og diskuterer det jævnligt. Men det handler primært om en præventiv indsats, når emnet er på dagsordenen," siger næstformand i FDIH, Max Riis Christensen.

"Vi kender sager, men det er meget begrænset, og er ikke noget, som vores medlemmer mærker direkte," siger formanden i samme forening, Morten Kamper.

Kortholdere er sikre

Hos PBS, der håndterer online-betalinger i Danmark, klinger ordene i samme toneart.

"Det er ikke noget stort problem for danske kortholdere," fortæller Pernille Kylling, kommunikationschef i PBS.

"Det er meget få danskudstedte kort, som bliver ramt af misbrug. Der er dog en potentiel mulighed for svindel, men nye fælles sikkerhedsstandarder som Verified by Visa og MasterCard Secure Code er med til at begrænse problemerne," siger hun.

"De to standarder er ikke så udbredte her i landet, fordi der ikke har været ret meget misbrug på nettet, men udlandet har i stor stil taget teknologierne til sig," fortæller Pernille Kylling.

Hun tilføjer, at kortholderen aldrig kommer til at hæfte for misbrug af et kreditkort.

Vi er beskyttede

FDIH begrunder det forsvindende lille antal svindelsager med en række punkter.

"Vi er godt rustede, fordi vi ikke har så meget international e-handel. Samtidig er dansk en lille sprogstamme, hvilket sparer os for rigtig mange af de problemer, som man kan møde i lande, hvor de store hovedsprog tales," siger Morten Kamper.

"Danmark er ikke det mest oplagte sted at sætte et angreb ind," siger han.

En god digital infrastruktur og en veluddannet befolkning er ligeledes med til at knække svindelkurven.

"Selv om vi tit skælder ud på PBS, er samlingen af transaktioner ét sted, en styrke. Hvis betalinger foregår gennem fem forskellige PBS'er, bliver det lidt mere komplekst," siger Morten Kamper.

"Vi er beskyttede i Danmark, men globaliseringen tager fat og vi kommer ikke til at gå fri," slutter formanden for de e-handlende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere