I Danmark har vi ikke de store problemer med kortsvindel, siger Morten Kamper, FDIH.

Danskerne kan roligt handle på nettet trods alarm

Svindlen med kreditkort bliver gang på gang udråbt som et sort hul, som kortholdernes penge forsvinder ned i. Men i Danmark er problemet nærmest ikke eksisterende, lyder det.

Sikkerhedsfirmaet Symantec fremlagde mandag en rapport, der bedyrer, at svindlen med kreditkort kan løbe op i tocifrede milliardbeløb.

Trods rapporten havde sikkerhedsarkitekt i Symantec, Peter Ulrik Schjøtt, efterfølgende svært ved at komme med konkrete svar på Computerworlds spørgsmål om rapporten.

Problemet fylder da heller ikke meget i hverdagen hos dem, der administrerer den danske nethandel.

Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH) fortæller, at problemet ganske vist er på agendaen med jævne mellemrum, men at foreningens medlemmer kun møder det i meget begrænset omfang.

"Vi er opmærksomme på kortsnyderi og diskuterer det jævnligt. Men det handler primært om en præventiv indsats, når emnet er på dagsordenen," siger næstformand i FDIH, Max Riis Christensen.

"Vi kender sager, men det er meget begrænset, og er ikke noget, som vores medlemmer mærker direkte," siger formanden i samme forening, Morten Kamper.

Kortholdere er sikre
Hos PBS, der håndterer online-betalinger i Danmark, klinger ordene i samme toneart.

"Det er ikke noget stort problem for danske kortholdere," fortæller Pernille Kylling, kommunikationschef i PBS.

"Det er meget få danskudstedte kort, som bliver ramt af misbrug. Der er dog en potentiel mulighed for svindel, men nye fælles sikkerhedsstandarder som Verified by Visa og MasterCard Secure Code er med til at begrænse problemerne," siger hun.

"De to standarder er ikke så udbredte her i landet, fordi der ikke har været ret meget misbrug på nettet, men udlandet har i stor stil taget teknologierne til sig," fortæller Pernille Kylling.

Hun tilføjer, at kortholderen aldrig kommer til at hæfte for misbrug af et kreditkort.

Vi er beskyttede
FDIH begrunder det forsvindende lille antal svindelsager med en række punkter.

"Vi er godt rustede, fordi vi ikke har så meget international e-handel. Samtidig er dansk en lille sprogstamme, hvilket sparer os for rigtig mange af de problemer, som man kan møde i lande, hvor de store hovedsprog tales," siger Morten Kamper.

"Danmark er ikke det mest oplagte sted at sætte et angreb ind," siger han.

En god digital infrastruktur og en veluddannet befolkning er ligeledes med til at knække svindelkurven.

"Selv om vi tit skælder ud på PBS, er samlingen af transaktioner ét sted, en styrke. Hvis betalinger foregår gennem fem forskellige PBS'er, bliver det lidt mere komplekst," siger Morten Kamper.

"Vi er beskyttede i Danmark, men globaliseringen tager fat og vi kommer ikke til at gå fri," slutter formanden for de e-handlende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Data fra 45.000 virksomheder: Sådan lykkes den digital transformation
Digital transformation medfører gennemgribende forandringer og lykkes kun, hvis du får kunder og medarbejdere med på vognen. Denne hvidbog fra Zendesk konkluderer på data fra 45.000 virksomheder, hvornår processen lykkes – og hvornår den ikke gør.