Artikel top billede

Administrerende direktør i Jubii, Peter Lundsgaard, står med et godt produkt, mener medieanalytiker. Men det kræver en kærlig hånd.

Ekspert: Jubii er attraktiv - men misligholdt

Der skal postes mange penge i udvikling og markedsføring, før Jubii atter kan gøre sig gældende, vurderer medieanalytiker.

Den danske søgeportal Jubii har længe været på udkig efter en ny ejer.

Den er nu fundet, lød det i går fra Jubiis danske direktør, Peter Lundsgaard. Hvem det er, ved han imidlertid ikke endnu.

Men der har været mange om budet, vurderer medieanalytiker Henrik Schultz fra Argo, tidligere Kaupthing Bank.

"Jeg er helt sikker på, at der er mange, der er interesserede i Jubii", siger han.

"Jubii er attraktiv. Ikke så attraktiv som den var engang, men det er en trafikmaskine. Godt nok er den dumpet ned under de 10 mest populære sider i Danmark, men den kan sikkert bankes op igen, hvis man finder den rigtige køber," vurderer Henrik Schultz.

Et brand der kræver markedsføring

Selvom Jubii altså ikke længere når fordums styrke, mener Henrik Schultz, at Jubii fundamentalt sidder på et godt brand. Det er bare ikke fulgt med tiden.

"Der ligger fundamentalt en værdi i Jubii, selvom portalen efter min mening er blevet noget misligholdt de seneste år," siger han.

Køberen af Jubii får derfor mest et brand, vurderer Henrik Schultz.

"Man får først og fremmest et brand. Det består af mange ting. Det kan være en vane, en tidligere brug som startside for eksempel," siger han.

Og netop Jubiis glorværdige historie som mange danskeres foretrukne søgeportal i sluthalvfemserne, skal nu være med til at sælge et produkt, der efter Henrik Schultz' mening har overskredet sidste salgsdato.

"Jubii er mere et historisk brand, men selskabet har stadig en værdi, selvom det konkrete produkt i dag ikke er så imponerende, som det var for bare få år tilbage," siger han.

Kan en dansk køber redde Jubii?

Henrik Schultz mener, at sandsynligheden for, at der er fundet en dansk køber er til stede. Men det bliver dyrt at bygge Jubii op igen.

"Der skal investeres meget i marketing og udvikling. Betydelige beløb, men jeg tror helt sikkert, der findes danske købere. Spørgsmålet er, om de har ressourcer nok," siger han.

Det er nemlig ikke kun et spørgsmål om kapital, lyder vurderingen.

"Der tænker jeg ikke bare på penge, men også på om de har marketingkraft, teknologisk evne og viden til at løfte Jubii, som jeg mener, der er behov for. Jubii behøver nye kræfter," siger Henrik Schultz.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere