Artikel top billede

Klaus Pedersen, administrerende direktør i Business Nordic, oplyser, at TDC har solgt sine 13 erhvervscentre.

TDC sælger sine erhvervscentre fra

TDC's erhvervscentre er ikke en del af kerneforretningen, og selskabet sælger dem nu fra. 84 medarbejdere skifter job, mens 15 er i overskud.

Lokal rådgivning og salg til erhvervslivet hører ikke under kerneforretningen i TDC, og derfor vælger landets største teleselskab nu at sælge sine 13 erhvervscentre fra. Salget betyder, at samtlige 35 TDC Erhvervscenter-forretninger i Danmark nu drives af andre end TDC.

"I lang tid har vi arbejdet efter en strategi om, at mere af vores salg skal flyttes over til partnere. Vores erfaring er, at en række partnere mere effektivt kan nå markedet, end vi kan," fortæller Klaus Pedersen, der er administrerende direktør i TDC's erhvervsdivision, Business Nordic.

Køberen af de 13 erhvervscentre er Tele-Punkt, som i forvejen driver flere erhvervscentre. Nu er der i alt 12 forskellige ejere af de 35 erhvervscentre.

"Partnerne har enten lokale rødder, eller også har de produkter, som passer godt ind med vores kerneforretning på produktområdet. Det har vist sig at være en stærk kombination ude i markedet," uddyber Klaus Pedersen.

Han fremhæver, at det har været vigtigt for TDC, at de 13 erhvervscentre fortsætter frem for eksempelvis at lukke dem. TDC skal være til stede lokalt, understreger han.

99 medarbejdere i spil

I øjeblikket er 99 medarbejdere tilknyttet de erhvervscentre, som Tele-Punkt nu overtager. De fleste følger med over i Tele-Punkt, men enkelte må se sig om efter et nyt job.

"Det er et spørgsmål om forskellige måder at drive centrene på. Vi tror på, at Tele-Punkt ved, hvordan driver forretningen på en rigtig og effektiv måde. Vi er ikke af den tro, at vi er bedst til at drive den slags, men det er Tele-Punkt og vores andre partnere," siger Klaus Pedersen.

Han afviser, at kvaliteten bliver forringet, selvom der nu er færre medarbejdere i de samme erhvervscentre.

Sidste år evaluerede TDC, hvordan selskabet ønskede at drive erhvervscentrene. Konklusionen var, at en større del af salget skulle ske igennem partnere frem for selskabets egne salgskanal.

Parterne har aftalt, at prisen for salget er hemmelig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?