Baggers hemmelige hotelværelse lejet frem til april

Den forsvundne Stein Bagger lejede et hemmeligt kontor på et konferencehotel for blot 14 dage siden på en langtidskontrakt.

Det var med alvorlig mine, at bestyrelsesformand i nu konkursramte IT Factory, Asger Jensby, kunne fortælle, at selskabets direktør Stein Bagger havde haft et ukendt, hemmeligt kontor, hvorfra millionbedrageriet blev koordineret.

I kontorværelset på konferencecentret Schæffergården i Gentofte blev der nemlig fundet dokumenter og planer, der viste, hvordan den sindrige bedrageriplan var strikket sammen.

Stein Bagger havde booket kontorlokalet så sent som den 11. november i år, fortæller direktør på Schæffergården, Rune Korsgaard.

"Han har haft det 14 dage. Vi indgik aftalen 11. november, hvor bekræftelsen er afsendt," siger han.

"Der er lejet et langtidsværelse frem til den 8. april 2009, hvor de havde brug for et ekstra kontor. Han har haft det fra den 13. november til den 19. december, for vi lukker mellem jul og nytår," siger han.

Derefter var det altså meningen, at lejemålet skulle løbe ind til 8. april næste år.

Overrasket hoteldirektør
Og direktøren på Schæffergården er chokeret over lige pludselig at være hvirvlet ind i hvad der måske er en af de største danske erhvervsskandaler siden Nordisk Fjer.

"Det kommer bag på mig. Vi var ikke klar over, hvem vi lejede til. Vi sætter ikke spørgsmålstegn ved, hvad der laves på de kontorer. På ingen måde," siger Rune Korsgaard.

Stein lejede ikke selv
Og alarmklokkerne havde da umiddelbart heller ingen grund til at ringe. Det var nemlig ikke Stein Bagger, der stod for at booke kontorværelset.

"Det er ikke Stein Bagger, der har lejet det selv. Det er en derovre fra (It Factory, red.). Stein Bagger skulle bruge det, men vi anede ikke, at det var til den slags," siger direktør Rune Korsgaard.

Og Stein Bagger har tilsyneladende også gået stille med dørene på konferencehotellets gange i Gentofte.

"Jeg har aldrig set ham herovre," siger direktør Rune Korsgaard.

Direktør: It Factory var gode kunder
Han har aldrig tidligere haft problemer med IT Factory, der var gode kunder på konferencehotellet, siger han.

"Det er vores nabo. Vi har haft en masse samarbejde med dem, og der har aldrig været noget," siger han.

"Vi har fået vores penge. Det er jo en flot bygning og alt det dér," siger Rune Korsgaard.

"Jeg mister ikke ret mange penge på det, det er kun nogle få håndører"

Læs alle Computerworlds artikler om IT Factorys storhed og fald.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.