Foto: Torben Klint.

Stein Baggers partner er i retten i Stockholm

En af de dømte svenske bedragere, der har arbejdet tæt sammen med Stein Bagger, er netop nu i retten i Stockholm.

En af Stein Baggers svenske partnere, Mikael P. Ljungman, der er sat i forbindelse med det store svindelnummer i IT Factory, hvor op imod 1,2 milliarder kroner er gået tabt, befinder sig i disse dage i Stockholm.

Det oplyser den prisvindende svenske journalist Christer Berglund, der har fulgt Carl Freer og Gizmondo-sagen tæt.

Spilkonsolfirmaet Gizmondo gik konkurs og 1,6 milliarder kroner forsvandt.

Her var både Carl Freer og Mikael P. Ljungman indblandet, dog har ingen af de to angiveligt nogen domme i forbindelsen med selve konkursen.

I dag har Carl Freer købt resterne af Gizmondo, hvilket han ifølge Business.dk også har ønske om at gøre med resterne af IT Factorys teknologier.

"Mikael P. Ljungman skal i retten klokken 10.00 i dag, og jeg har talt med anklagerne, og han mødte op, da sagen startede i tirsdags," siger Christer Berglund til Computerworld.

Han forklarer, at flere vidner ikke er mødt op til sagen.

Christer Berglund betegner både Carl Freer og Mikael P. Ljungman som "dømte forbrydere".

Ifølge journalisten er Mikael P. Ljungman dømt for forsøg på mordbrand, og skal nu i retten vedrørende, at han også er dømt til ikke at måtte drive virksomhed på grund af bedrageri.

"Ufattelig dygtig"
Ifølge Christer Berglunds oplysninger skulle Mikael P. Ljungman være tæt ven med Peter Uf, der har en lang række domme bag sig i den såkaldte Uppsala-mafia.

Vennen var en af tre direktører hos Gizmondo, der tilsammen blev idømt 27 års fængsel.

Peter Uf havde desuden til opgave at hjælpe Carl Freer med at finde partnere i Kina til Gizmondo, oplyser Christer Berglund.

Christer Berglund beskriver Carl Freer som "ufattelig dygtig, omhyggelig og ikke mindst overbevisende".

"Han kan overbevise alle om at gøre, hvad han vil have," siger Christer Berglund til Computerworld.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
"Huawei vil ikke have, at man begår en fejl. Det er helt ekstremt rigidt. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Så nej, jeg er slet ikke urolig for, at Huawei skulle spionere"
"I begyndelsen var jeg i tvivl om, hvorvidt jeg skulle skifte til den andens side af bordet. Men så mødte jeg ledelsen i Huawei. Og jeg blev altså dybt imponeret over selskabets tilgang til udvikling og fokus på kundernes behov og på, hvor mange penge, man mener, at man skal bruge på research and development for at være sustainable over tid."
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Hvem roder rundt i dit datacenter. Du aner det ikke, vel?
Synligheden og sikkerheden i datacenteret, når en hacker er kommet udenom den dyre perimeter sikkerhed, er ikke noget mange har et godt svar på. Ofte bliver pengene brugt på at bygge mur og grave voldgrav så fjenden ikke kan komme ind. Mange er allerede kompromitteret. Fjenden har allerede agenter på indersiden. Hvad kan du så gøre? Du skal ændre måden du tænker sikkerhed på! I dette whitepaper kan du læse om hvordan du, sammen med Atea, opnår synlighed og automatiseret trusselshåndtering i et datacenter med Palo Alto Networks og VMware NSX.