Foto: Torben Klint.

Stein Baggers partner er i retten i Stockholm

En af de dømte svenske bedragere, der har arbejdet tæt sammen med Stein Bagger, er netop nu i retten i Stockholm.

En af Stein Baggers svenske partnere, Mikael P. Ljungman, der er sat i forbindelse med det store svindelnummer i IT Factory, hvor op imod 1,2 milliarder kroner er gået tabt, befinder sig i disse dage i Stockholm.

Det oplyser den prisvindende svenske journalist Christer Berglund, der har fulgt Carl Freer og Gizmondo-sagen tæt.

Spilkonsolfirmaet Gizmondo gik konkurs og 1,6 milliarder kroner forsvandt.

Her var både Carl Freer og Mikael P. Ljungman indblandet, dog har ingen af de to angiveligt nogen domme i forbindelsen med selve konkursen.

I dag har Carl Freer købt resterne af Gizmondo, hvilket han ifølge Business.dk også har ønske om at gøre med resterne af IT Factorys teknologier.

"Mikael P. Ljungman skal i retten klokken 10.00 i dag, og jeg har talt med anklagerne, og han mødte op, da sagen startede i tirsdags," siger Christer Berglund til Computerworld.

Han forklarer, at flere vidner ikke er mødt op til sagen.

Christer Berglund betegner både Carl Freer og Mikael P. Ljungman som "dømte forbrydere".

Ifølge journalisten er Mikael P. Ljungman dømt for forsøg på mordbrand, og skal nu i retten vedrørende, at han også er dømt til ikke at måtte drive virksomhed på grund af bedrageri.

"Ufattelig dygtig"
Ifølge Christer Berglunds oplysninger skulle Mikael P. Ljungman være tæt ven med Peter Uf, der har en lang række domme bag sig i den såkaldte Uppsala-mafia.

Vennen var en af tre direktører hos Gizmondo, der tilsammen blev idømt 27 års fængsel.

Peter Uf havde desuden til opgave at hjælpe Carl Freer med at finde partnere i Kina til Gizmondo, oplyser Christer Berglund.

Christer Berglund beskriver Carl Freer som "ufattelig dygtig, omhyggelig og ikke mindst overbevisende".

"Han kan overbevise alle om at gøre, hvad han vil have," siger Christer Berglund til Computerworld.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.