Artikel top billede

Pc-producenten Zitech er gået konkurs

I september lukkede it-kæden Zitech to af sine fem butikker, og nu er virksomheden gået konkurs.

Den danske it-producent Zitech, der i mange år var blandt de 10 største pc-mærker i Danmark, er gået konkurs.

Ifølge crn.dk var det et momskrav på 2,6 millioner kroner fra Skat, der knækkede nakken på den danske producent.

Formelt er Zitechs moderselskab anpartsselskabet Remedan, der rammes af konkursen. Som kurator er udnævnt advokaten Jørgen B. Elmer, og det bliver ham, som skal tage stilling til, om de resterende Zitech-butikker overlever.

Efter lukningen af butikkerne i Næstved og Fields i Ørestaden har kæden butikker tilbage i Frederiksberg, Lyngby og i Allerød, hvor hovedkvarteret samtidig har til huse.

Tilbagegang

Zitech blev etableret i 1990 og ejes i dag af René Nortung og Mette Wulff. Ud over at producere computere sælger Zitech også løsdele og andet it-grej i kædens butikker.

I det seneste regnskab, der er fra 2006/07, omsatte Zitech for godt en halv milliard kroner, mens resultatet før skat endte på minus 3,4 millioner kroner.

Tilbage i halvfemserne havde Zitech otte butikker på Sjælland og Fyn inklusiv en jysk variant i Aalborg.

Antallet af medarbejdere faldt fra 137 i regnskabsåret 2005/06 til 98 i 2006/07. Såvel egenkapital som aktiver er også faldet markant de sidste par år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere