Grøn it styrer udenom krisen

Klima-it: De klimavenlige it-løsninger rammes ikke af finanskrisen. Virksomhederne ser dem som besparelser, og det er netop, hvad de har brug for.

Virksomhederne har en helt pragmatisk og økonomisk tilgang til grøn it og klimavenlige løsninger. Derfor rammes investeringerne i grøn it ikke af finanskrisen.

Det viser en undersøgelse, som analysehuset Forrester har foretaget blandt mere end 1.000 virksomheder, med besvarelser fra 1.500 it-folk, heraf de 33 procent i Europa.

Virksomhederne vil fortsætte med at investere i grøn it, og ti procent af virksomhederne vil endda accelerere den grønne indsats.

Mere end to tredjedele af de spurgte siger, at hovedmotivet til at købe de grønne it-løsninger er ønsket om at spare penge.

Det billede er mest udtalt hos de amerikanske respondenter i undersøgelsen, mens asiater og europæere i højere grad angiver ønsket om et godt image som hovedmotiv.

Grøn hæder fra FN
It-leverandøren Topnordic og moderkoncernen Ementor er netop blevet optaget i FN's Climate Neutral Network, som en anerkendelse fra verdensorganisation af virksomhedens plan om at reducere dens egen CO2-udledning med 13 procent i 2009, og være helt og aldeles CO2-neutral i 2010.

Som deltager i FN's klima-organisation skal Ementor-koncernen dokumentere sine klima-initiativer, og hvad der bliver gjort for at følge op på dem.

Hanne Elisabeth Lind, som er produktchef for grøn it i Ementor ASA, nikker genkendende til resultatet af Forrester-undersøgelsen.

"Kunderne er meget optaget af grønne it-løsninger. Det gælder især deres datacenter-faciliteter og tynde klienter," fortæller hun.

Hun mener, at virksomhedernes interesse for grøn it skyldes lige dele ønsket om at spare, og ønsket om at bidrage til en bedre og mere miljørigtig verden.

"Medarbejderen er meget optaget af, at de repræsenterer en virksomhed, der tager hensyn til miljøet, og ledelsen vil gerne profilere virksomheden som samvittighedsfuld. Og samtidig er der jo penge at hente i at reducere strømforbrug og flyrejser, " siger Hanne Elisabeth Lind.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.