It-helte skal omvende både unge og forældre

Aviskampagner skal omvende fordomsfulde forældre, og bannere skal fange de unges opmærksomhed. Det er planen, når IT-Branchens helte skal trække flere til it-faget.

It handler om alt andet end pizzaer og colaer foran en kedelig computerskærm tapetseret med kryptisk kode. Det budskab skal bankes ind i hjernebarken af rollemodeller fra it-fagene.

Det er planen med IT-Branchen og Videnskabsministeriets kampagne Choose Different.

Og opgaven er ikke let, for det er ikke kun de unge, som har et uklart billede af, hvad et it-job egentlig er.

Det forklarer chefkonsulent i IT-Branchen Mette Lundberg, som har ansvaret for Choose Different-kampagnen, der blev skudt i gang lige op til jul. Målsætningen er klar.

"Det overordnede mål er, at flere skal have lyst til at vælge en it-uddannelse. Flere skal være bekendt med mulighederne," siger Mette Lundberg og tilføjer, at det altså ikke kun er de unge, der skal påvirkes.

"Vi skal påvirke forældregruppen. Undersøgelser viser, at forældregruppen er ret fordomsfuld og for eksempel tror, at it-jobs er asociale."

Nettet og direkte
Kampagnen består af hjemmesiden choosedifferent.com, informationsmateriale og 80 rollemodeller fra it-branchen, som skal ud og møde de unge på ungdomsuddannelserne.

I første omgang skal en mediekampagne gøre opmærksom på initiativet.

"Foreløbig har vi planlagt en fem måneders mediekampagne, først i trykte medier rettet mod forældrene og derefter bannerannoncering rettet mod de unge," fortæller Mette Lundberg.

Når målet er holdningsbearbejdning og at bekæmpe fordomme, så kan det være svært at opstille konkrete målsætninger. Men det direkte mål er ifølge Mette Lundberg ganske klart.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.