Artikel top billede

Obama vil skabe mere åbenhed på nettet

Allerede i forbindelse med sin indsættelse som USA's 44. præsident lancerede Barack Obama et redesign af Whitehouse.gov, der varsler forandringer i forhold til regeringens holdning til brug af internettet.

Computerworld News Service: Allerede på indsættelsesdagen, tirsdag, indledte præsident Barack Obama sin plan om at skabe et 'Google for government' med et redesign af Whitehouse.gov, der blev annonceret dels via et blogindlæg på den nye hjemmeside, og dels via en opdatering på Twitter.

Det nye design blev aktiveret ved middagstid, netop som Obama officielt overtog præsidentembedet fra sin forgænger George W. Bush. Twitter-opdateringen bestod af teksten: "Forandringen er kommet til Whitehouse.gov" og ledte læserne videre til et blogindlæg
skrevet af Macon Phillips, der er Obama-administrationens chef for nye medier.

Det Hvide Hus' Twitter-konto blev oprettet af Bush-administrationen, som igennem tiden har posteret mere end 1.500 opdateringer. Men det er først nu, at den er blevet populær. Mandag var der 3.800 besøgende, der fulgte kontoens opdateringer. Men lidt mere end et døgn efter Obamas officielle indsættelse som præsident var antallet af læsere steget til 14.000 - og tallet stiger for hver gang, man opdaterer siden.

Twitter er ikke noget ukendt kommunikationsværktøj for den nye administration. Obama-kampagnens konto har ifølge Twitterholic.com stadig flere end 144.000 læsere, hvilket gør den til den mest læste på hele Twitter. Og det på trods af, at der kun er blevet lagt to nye opdateringer ud siden 5. november.

Obama-administrationen har sandsynligvis også brugt redesignet af Whitehouse.gov til at signalere, at deres plan for en mere internet-orienteret regering er sat i værk.

Som senator for staten Illinois søgte Barack Obama at gøre statslige data mere brugbare og nemmere at søge på som mashups. En af hans ideer var at lægge data i standardformater og gøre informationerne tilgængelige for eksempel via RSS feeds.

Dette minder om, hvad Vivek Kundra, teknologi-chef i District of Columbia og en af de ledende kandidater til stillingen som statslig teknologi-direktør under Obama-administrationen, har opnået med regeringens data-katalog, som har gjort forskelligt, lokalt materiale tilgængeligt via internettet.

Den New York-baserede blogger Jason Kottke noterede sig i et indlæg, at siden Obama overtog regeringsmagten, er robot.txt-filerne på Whitehouse.gov blevet drastisk ændrede. De forskellige søgemaskiner er afhængige af robot-programmernes indeksering af indhold, og robot.txt bruges til at begrænse, hvad der skal indekseres.

Bush-administrationens grænse ved filer, der var mere end 2.400 linjer lange, er blevet fjernet af den nye administration og er i stedet blevet erstattet af nye robot.txt-filer.

Kottke fortæller i et svar på en mail fra Computerworld, at det materiale, som Bush-administrationen ikke tillod at blive indekseret, først og fremmest bestod af rene tekstkopier på hundredvis af sider.

"Jeg mener, at disse tekster burde være tilgængelige ved søgninger, men det er ikke fordi, det ser ud som om, der har været en konspiration med det formål at gemme informationer."

Alligevel tror Kottke, at når Obama-administrationen som noget af det første tillader, at disse tekster bliver inkluderede i søgninger, så er det for at sende et symbolsk budskab.

"En af Obamas store mærkesager under kampagnen har været, at regeringen skal være mere gennemsigtig, og de nye, mere åbne søgninger er symbolske i forhold til dette," skriver kottke.

Den store åbenhed i forhold til søgningerne lever dog måske kun på lånt tid.

"Som siden bliver større, og mere indhold bliver tilføjet, så er jeg sikker på, at der vil blive flere og flere directories og scripts, som søgemaskinerne ikke skal indeksere," tilføjer Kottke.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere