Artikel top billede

TDC's nye topchef er klar med en ny strategi. Tele-giganten er med et tripleplay-produkt i offensiven på tv-markedet. Foto: Jørgen True/TDC

Ny TDC-boss opruster til tv-krig

TDC's nye topleder retter nu koncernens samlede arsenal mod konkurrenterne i tv-markedet. Bundling af løsninger skal holde TDC på toppen. Første skud er en triple play-løsning.

Det danske tv-marked står over for en omvæltning, og nu kommer der et udspil fra Danmarks suverænt største televirksomhed, TDC. Et såkaldt triple play-produkt skal være med til at udbygge virksomhedens position på især tv-markedet.

Det nye produkt fra TDC, HomeTrio, markerer et strategiskifte fra telegiganten, som nu vil koble løsninger fra de forskellige dele af TDC sammen i produkter. Det nye produkt rummer telefoni, bredbånd og digitalt tv.

"Vi er på vej ind i en strategi, hvor vi leverer indhold og differentierer os fra vores konkurrenter ved at have bedre indhold," siger TDC's nye administrerende direktør, Henrik Poulsen, der overtog direktørstolen for blot et par måneder siden.

Senere på året slukkes det analoge tv-signal i Danmark, og det er blandt andet derfor, TDC har satset stort på at få triple play-produktet klar allerede nu. Ifølge koncerndirektør i TDC Fastnet Norden, Carsten Dilling, har det taget fire måneder at få det nye produkt på plads, en proces TDC plejer at bruge op til 15 måneder på.

Målsætningen er at sætte sig på en større del af tv-markedet i forbindelse med overgangen fra analogt til digitalt signal på det antennebaserede sendenet. Carsten Dilling fortæller, hvorfor TDC har haft så travlt.

"Alle tv-seere skal forholde sig til det senere i år. Der er omkring 350.000 husstande, som skal ud og købe en modtageboks af den ene eller den anden slags," siger Carsten Dilling.

Stort arsenal

Når det kommer til krigen om tv-seernes gunst og konkurrencen på triple play-løsninger regner Henrik Poulsen og Carsten Dilling med, at TDC blandt andet har en fordel, fordi selskabet har en attraktiv tv-pakke.

Samtidig fortæller Carsten Dilling, at TDC allerede i løbet af foråret vil koble endnu flere produkter sammen i bundlede produkter. Det produkt, TDC lancerede i dag, giver mulighed for gratis oprettelse af et mobilabonnement og mobilt bredbånd. I løbet af foråret vil der komme flere mobilløsninger i pakkerne.

Carsten Dilling vurderer over for Computerworld, at konkurrencen først og fremmest kommer til at stå mellem de tre store nordiske spillere: TDC, Telia og Telenor gennem Cybercity. Desuden ser han Fullrate og elselskaberne som spillere, der kan gøre sig gældende.

Den tekniske del af TDC's bundling-strategi betyder, at tv-løsningerne vil være tilgængelige for omkring 90 procent af husstandene, men kun 75 procent skal forvente at kunne købe de mest avancerede løsninger.

For at åbne for flere kunder er TDC ved at lave en lang række minicentraler, som minimerer den afstand, som datatrafikken skal sendes over kobbernettet. Minicentralerne gør det muligt at øge hastigheden, da hastigheden forringes, jo længere data skal transporteres over kobber.

Sidste år etablerede TDC 160 minicentraler, og i år forventer selskabet at bygge 260 minicentraler mere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere