Artikel top billede

Foto: Wikimedia Commons/Marco Mioli

Apple Macintosh 128K

Tilbage til artiklen Kan du huske din første Macintosh?

Den famøse første udgave, som blev udgangspunkt for firmaets fremtid til den dag i dag, byggede på et ganske enkelt koncept. Den skulle være simpel, brugervenlig og generelt afvige helt og aldeles fra normen på daværende tidspunkt.

Tanken var, at der måtte være et marked for dem, som ikke gad rode med udvidelsesporte, ledningsnet og al det andet, der ellers var en del af oplevelsen. En ide, som stadig giver anledning til visse gnidninger mellem Mac- og Pc-folket.

'Baby-Lisa'

På den teknologiske front var den originale Mac ikke nogen videre landevinding. 9" display i sort/hvid, 128 kb RAM, 3,5" diskettedrev og en Motorola processor som kørte med bare 8 MHz.

Men det, der gjorde Mac til noget helt, helt særligt, var måden man brugte den på. Slut med tekstbaserede styresystemer og kommandolinjer. Mac kom med et komplet brugerinterface (GUI), tekstbehandling på skærmen og et tegneprogram.

Den større model, Lisa, havde godt nok også et GUI, men Mac kostede kun en fjerdedel af Lisa, så nu fik folket for alvor adgang til at kunne styre det hele med en mus, i stedet for keyboard.

Tilbage til artiklen Kan du huske din første Macintosh?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere