John Strand langer ud efter fiberselskaber forud for den vigtige mobilmesse i Barcelona. De bliver desillusionerede, spår han.

Fiber-fight forud for mobil-topmøde

Teleanalytiker spår mavepuster til fiberbredbånd på mobilbranchens toneangivende konference. Fiberselskabernes brancheorganisation lader sig dog ikke skræmme.

Når den store verdenskongres for mobilbranchen i næste uge rammer Barcelona, vil der være dårligt nyt til de i forvejen martrede fiberselskaber.

Det mener i hvert fald teleanalytiker John Strand, der spår et gennembrud for den såkaldte 4. generation af mobilt bredbånd, det såkaldte LTE.

"De, der tror på, at fiber er fremtiden, skal slet ikke tage til messen, for de vil vende hjem som desillusionerede mennesker," siger John Strand.

Han mener, at der i LTE melder sig en uset hård konkurrent til fiberselskabernes bredbåndstilbud.

"Mange vil blive overraskede over, hvor kosteffektivt man vil være i stand til at levere rimelig høje båndbredder og datamængder med LTE," siger han.

"Hvis man er fiberselskab og har den holdning, at mobile teknologier ikke er en konkurrent, så vil jeg ikke anbefale, at man læser telemedier i næste uge. Der vil mange finde ud af, at fremtiden er trådløs," afslutter John Strand sit frontralangreb på fiberbranchen.

Fiberbranchen ikke bange for LTE
De skarpe udmeldinger får dog ikke fiberudbydernes brancheorganisation, Dansk Energi, til at frygte konkurrencen fra den nye teknologi.

Chefkonsulent i Dansk Energi, Christian Berg, mener derimod, at snakken om LTE er overdrevet.

"Det er klart, at når man er på de konferencer, er der meget hype. Men én ting er, hvad man melder ud, noget andet er, hvad man konkret kan opleve som bruger," siger han.

Christian Berg er sikker på, at fiber derimod vil kunne eksistere i fordragelighed med det nye mobile tilbud.

"Vi ryster ikke i bukserne. Tværtom. Vi ser mobilt bredbånd som et uundværligt supplement, og vi tror, at fremtiden bliver en skøn blanding af fiberinfrastruktur og nye generationer af mobilt bredbånd," siger han.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.