Tegning: Lene Sekjær

Intel: WiMAX-dækningen vil fordobles i 2010

Intel forventer, at udbredelsen af WiMAX vil eksplodere i løbet af det kommende år, og virksomheden mener, at 800 millioner mennesker på verdensplan vil have WiMAX-dækning i 2010.

Computerworld News Service: Under et telefonmøde i sidste uge fortalte Intels chef for salg og marketing, Rean Maloney, at brancheforeningen WiMAX Forum vurderer, at den nuværende WiMAX-dækning på 430 millioner mennesker næsten vil være fordoblet i slutningen af næste år.

Rean Maloney fortæller, at en af årsagerne til den pludselige udbredelse vil udgøres af åbningen af nye frekvensområder, som vil blive allokeret i Brasilien og Indian - begge lande har store befolkninger uden megen internetadgang med bredbåndshastighed.

Disse vurderinger kommer som en del af en hel bølge af WiMAX-relaterede nyheder, som Intel har taget op i forberedelse til den store mobilmesse Mobile World Congress i Barcelona i denne uge.

En anden stor nyhed er, at Intel går sammen med producent af udstyr til telekommunikationsindustrien Huawei om at skabe et testlaboratorium i forhold til interoperabilitet, hvis mål er "at give hurtigere indbyrdes kompatibilitet og levering af WiMAX-apparater, der er klar til markedet" på globalt plan.

Laboratoriet vil simulere start-til-slut-testmiljø og vil bruge Huaweis WiMAX-basestationer til at teste WiMAX-apparater.

Nedtoner tygterne
Rean Maloney oplyser også, at Intel har hjulpet med at få Huawei og Alvarion med ombord på WiMAX Open Patant Alliance (OPA), som er det konsortium af virksomheder, der ejer patenter på den mobile bredbåndsteknologi WiMAX 4G.

OPA vil fungere som den officielle patentindehaver for virksomheder, der ønsker at købe WiMAX-licenser. OPA blev officielt grundlagt sidste juni og består blandt andre af it-kæmper som Cisco, Intel, Alcatel-Lucent, Samsung og Sprint.

Rean Maloney forsøgte - ligesom han har for vane - at nedtone rygterne i medierne om, at WiMAX muligvis ikke vil være i stand til at konkurrere med fremtidige 4G-standarder for mobilt bredbånd såsom Long-Term Evolution (LTE).

Maloney fremhæver, at WiMAX i modsætning til LTE allerede er her, og at teknologien vil være opgraderet til 802.16m eller "WiMAX 2.0", når LTE-tjenester begynder at blive bredt tilgængelige.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Udbetaling Danmark skal forhandle om mulig kompensation med Netcompany til efteråret
Interview: Inden årsskiftet står det klart, om Netcompany skal kompensere Udbetaling Danmark for de startvanskeligheder, der har været i forbindelse med det nye boligstøttesystem. "Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi kommer til at bede om et pengebeløb fra Netcompany," lyder det fra Søren Eismark, underdirektør i ATP, som står bag Udbetaling Danmark.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.