Tegning: Lene Sekjær

Intel: WiMAX-dækningen vil fordobles i 2010

Intel forventer, at udbredelsen af WiMAX vil eksplodere i løbet af det kommende år, og virksomheden mener, at 800 millioner mennesker på verdensplan vil have WiMAX-dækning i 2010.

Computerworld News Service: Under et telefonmøde i sidste uge fortalte Intels chef for salg og marketing, Rean Maloney, at brancheforeningen WiMAX Forum vurderer, at den nuværende WiMAX-dækning på 430 millioner mennesker næsten vil være fordoblet i slutningen af næste år.

Rean Maloney fortæller, at en af årsagerne til den pludselige udbredelse vil udgøres af åbningen af nye frekvensområder, som vil blive allokeret i Brasilien og Indian - begge lande har store befolkninger uden megen internetadgang med bredbåndshastighed.

Disse vurderinger kommer som en del af en hel bølge af WiMAX-relaterede nyheder, som Intel har taget op i forberedelse til den store mobilmesse Mobile World Congress i Barcelona i denne uge.

En anden stor nyhed er, at Intel går sammen med producent af udstyr til telekommunikationsindustrien Huawei om at skabe et testlaboratorium i forhold til interoperabilitet, hvis mål er "at give hurtigere indbyrdes kompatibilitet og levering af WiMAX-apparater, der er klar til markedet" på globalt plan.

Laboratoriet vil simulere start-til-slut-testmiljø og vil bruge Huaweis WiMAX-basestationer til at teste WiMAX-apparater.

Nedtoner tygterne
Rean Maloney oplyser også, at Intel har hjulpet med at få Huawei og Alvarion med ombord på WiMAX Open Patant Alliance (OPA), som er det konsortium af virksomheder, der ejer patenter på den mobile bredbåndsteknologi WiMAX 4G.

OPA vil fungere som den officielle patentindehaver for virksomheder, der ønsker at købe WiMAX-licenser. OPA blev officielt grundlagt sidste juni og består blandt andre af it-kæmper som Cisco, Intel, Alcatel-Lucent, Samsung og Sprint.

Rean Maloney forsøgte - ligesom han har for vane - at nedtone rygterne i medierne om, at WiMAX muligvis ikke vil være i stand til at konkurrere med fremtidige 4G-standarder for mobilt bredbånd såsom Long-Term Evolution (LTE).

Maloney fremhæver, at WiMAX i modsætning til LTE allerede er her, og at teknologien vil være opgraderet til 802.16m eller "WiMAX 2.0", når LTE-tjenester begynder at blive bredt tilgængelige.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere


Computerworld
Brugerne raser efter opdatering: Giv os det gamle Skype tilbage
Microsoft opdaterede Skype-app'en til Android og iOS i sidste måned, men brugerne synes ikke om det nye design
CIO
Global it-boss: Du kan ikke lede en tech-virksomhed gennem et regneark - fornemmelse for teknologien er afgørende
Interview: Ledelsesgangen i en techvirksomhed må ikke være et gemmested for chefen. Hvis du vil have succes som leder i dag, skal du have hænderne nede i skidtet. Den amerikanske tech-topchef Pat Gelsinger guider dig her til succes som leder.
Comon
Skræmmende dokumentarfilm fremstiller berømt it-sikkerhedsekspert som skingrende sindsyg og farlig
En amerikansk dokumentarfilm der i øjeblikket kan ses på Netflix tegner et uhyggeligt billede af den mand, som millioner af computerbrugere over hele verden har lagt deres cybersikkerhed i hænderne på.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Hyperconverged infrastructure - Sådan optimeres datacentret på den enkleste og mest fremtidssikrede måde
Datacenteret i en virksomhed er en kompliceret og kostbar størrelser, som ikke ligefrem gør det nemt og hurtigt for it-afdelingen at hjælpe forretningen med nye initiativer. Det er en uholdbar situation, og nu findes der en løsning. Hyperconverged infrastructure kan løfte datacenteret ind i fremtiden. Et datacenter-i-en-boks kan sættes i sving på 20 minutter, det er let at administrere og kan opskaleres på fem minutter. Det hele er testet og konfigureret på forhånd, og tilmed er ydelsen er på enterprise-niveau. Læs mere i dette white paper.