Tegning: Lene Sekjær

Intel: WiMAX-dækningen vil fordobles i 2010

Intel forventer, at udbredelsen af WiMAX vil eksplodere i løbet af det kommende år, og virksomheden mener, at 800 millioner mennesker på verdensplan vil have WiMAX-dækning i 2010.

Computerworld News Service: Under et telefonmøde i sidste uge fortalte Intels chef for salg og marketing, Rean Maloney, at brancheforeningen WiMAX Forum vurderer, at den nuværende WiMAX-dækning på 430 millioner mennesker næsten vil være fordoblet i slutningen af næste år.

Rean Maloney fortæller, at en af årsagerne til den pludselige udbredelse vil udgøres af åbningen af nye frekvensområder, som vil blive allokeret i Brasilien og Indian - begge lande har store befolkninger uden megen internetadgang med bredbåndshastighed.

Disse vurderinger kommer som en del af en hel bølge af WiMAX-relaterede nyheder, som Intel har taget op i forberedelse til den store mobilmesse Mobile World Congress i Barcelona i denne uge.

En anden stor nyhed er, at Intel går sammen med producent af udstyr til telekommunikationsindustrien Huawei om at skabe et testlaboratorium i forhold til interoperabilitet, hvis mål er "at give hurtigere indbyrdes kompatibilitet og levering af WiMAX-apparater, der er klar til markedet" på globalt plan.

Laboratoriet vil simulere start-til-slut-testmiljø og vil bruge Huaweis WiMAX-basestationer til at teste WiMAX-apparater.

Nedtoner tygterne
Rean Maloney oplyser også, at Intel har hjulpet med at få Huawei og Alvarion med ombord på WiMAX Open Patant Alliance (OPA), som er det konsortium af virksomheder, der ejer patenter på den mobile bredbåndsteknologi WiMAX 4G.

OPA vil fungere som den officielle patentindehaver for virksomheder, der ønsker at købe WiMAX-licenser. OPA blev officielt grundlagt sidste juni og består blandt andre af it-kæmper som Cisco, Intel, Alcatel-Lucent, Samsung og Sprint.

Rean Maloney forsøgte - ligesom han har for vane - at nedtone rygterne i medierne om, at WiMAX muligvis ikke vil være i stand til at konkurrere med fremtidige 4G-standarder for mobilt bredbånd såsom Long-Term Evolution (LTE).

Maloney fremhæver, at WiMAX i modsætning til LTE allerede er her, og at teknologien vil være opgraderet til 802.16m eller "WiMAX 2.0", når LTE-tjenester begynder at blive bredt tilgængelige.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”
Aalborg Universitet har meddelt at man lukker i alt syv uddannelser, herunder en it-uddannelse hvor undervisningen idag foregår på engelsk. “Det er i høj grad et tilbageskridt,” lyder det fra IT-Branchen til Computerworld.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Kundeservice som et konkurrencevåben
Kundeservice har i mange år været ensbetydende med lange telefonkøer, men i dag er situationen heldigvis helt anderledes. Virksomheder bruger det som et vigtigt konkurrenceparameter, og kunderne forventer ligeledes at få den rigtige hjælp, ellers går de til en anden virksomhed. I dette whitepaper gennemgår vi fem simple trin, der kan give jer vigtige konkurrencefordele.