Tegning: Lene Sekjær

Intel: WiMAX-dækningen vil fordobles i 2010

Intel forventer, at udbredelsen af WiMAX vil eksplodere i løbet af det kommende år, og virksomheden mener, at 800 millioner mennesker på verdensplan vil have WiMAX-dækning i 2010.

Computerworld News Service: Under et telefonmøde i sidste uge fortalte Intels chef for salg og marketing, Rean Maloney, at brancheforeningen WiMAX Forum vurderer, at den nuværende WiMAX-dækning på 430 millioner mennesker næsten vil være fordoblet i slutningen af næste år.

Rean Maloney fortæller, at en af årsagerne til den pludselige udbredelse vil udgøres af åbningen af nye frekvensområder, som vil blive allokeret i Brasilien og Indian - begge lande har store befolkninger uden megen internetadgang med bredbåndshastighed.

Disse vurderinger kommer som en del af en hel bølge af WiMAX-relaterede nyheder, som Intel har taget op i forberedelse til den store mobilmesse Mobile World Congress i Barcelona i denne uge.

En anden stor nyhed er, at Intel går sammen med producent af udstyr til telekommunikationsindustrien Huawei om at skabe et testlaboratorium i forhold til interoperabilitet, hvis mål er "at give hurtigere indbyrdes kompatibilitet og levering af WiMAX-apparater, der er klar til markedet" på globalt plan.

Laboratoriet vil simulere start-til-slut-testmiljø og vil bruge Huaweis WiMAX-basestationer til at teste WiMAX-apparater.

Nedtoner tygterne
Rean Maloney oplyser også, at Intel har hjulpet med at få Huawei og Alvarion med ombord på WiMAX Open Patant Alliance (OPA), som er det konsortium af virksomheder, der ejer patenter på den mobile bredbåndsteknologi WiMAX 4G.

OPA vil fungere som den officielle patentindehaver for virksomheder, der ønsker at købe WiMAX-licenser. OPA blev officielt grundlagt sidste juni og består blandt andre af it-kæmper som Cisco, Intel, Alcatel-Lucent, Samsung og Sprint.

Rean Maloney forsøgte - ligesom han har for vane - at nedtone rygterne i medierne om, at WiMAX muligvis ikke vil være i stand til at konkurrere med fremtidige 4G-standarder for mobilt bredbånd såsom Long-Term Evolution (LTE).

Maloney fremhæver, at WiMAX i modsætning til LTE allerede er her, og at teknologien vil være opgraderet til 802.16m eller "WiMAX 2.0", når LTE-tjenester begynder at blive bredt tilgængelige.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud computing 2017: Få styr på de nye løsninger og teknologier

Cloud-markedet boomer i disse år - og det samme gør mængden af leverandører, løsninger og leverancemodeller. Få styr på de nyeste cloud-teknologier og -løsninger.

10. maj 2017 | Læs mere


Mulighederne med 3D-print: Fra prototype til produktion

3D-printerne kan revolutionere hele industrier og rummer et kæmpe potentiale for din virksomhed. Vi sætter fokus på alle de nye muligheder med 3D-print - fra prototype til produktion. Kom og hør eksperterne og se live demo.

17. maj 2017 | Læs mere


Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmuligheder stiger hastigt i antal samtidig med at det egentlige potentiale er klart til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. maj 2017 | Læs mere


Computerworld
Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen
Opdateret torsdag morgen: En stribe danske netbanker samt Nets var onsdag ramt af store problemer med blandt andet betalinger og pengeoverførsler. Samtidig blev DSB ramt af et totalt nedbrud.
CIO
Tidligere it-topchefer fra Saxo Bank og DSB klar med stor dansk it-satsning: Satser massivt på kunstig intelligens
To tunge danske it-profiler står bag et nyt it-selskab, der satser på det brandvarme marked for kunstig intelligens. Tidligere it-topchef i Saxo Bank står i spidsen for virksomheden, der allerede har en række store kunder og samarbejdspartnere på plads.
Comon
Anmeldelse: Flitsbuer og mekaniske fortidsøgler forenes på smukkeste vis i Horizon: Zero Dawn
Fremtids teknologi og stammesamfund blandes i knap så original, men imponerende spil-blockbuster.
Channelworld
White paper
Cloud transformation: Vind, træn eller tab
Dette whitepaper er for de virksomheder, der vil i gang eller er ved at træffe beslutningen om at gå i gang med migreringen til cloud.