Tegning: Lene Sekjær

Intel: WiMAX-dækningen vil fordobles i 2010

Intel forventer, at udbredelsen af WiMAX vil eksplodere i løbet af det kommende år, og virksomheden mener, at 800 millioner mennesker på verdensplan vil have WiMAX-dækning i 2010.

Computerworld News Service: Under et telefonmøde i sidste uge fortalte Intels chef for salg og marketing, Rean Maloney, at brancheforeningen WiMAX Forum vurderer, at den nuværende WiMAX-dækning på 430 millioner mennesker næsten vil være fordoblet i slutningen af næste år.

Rean Maloney fortæller, at en af årsagerne til den pludselige udbredelse vil udgøres af åbningen af nye frekvensområder, som vil blive allokeret i Brasilien og Indian - begge lande har store befolkninger uden megen internetadgang med bredbåndshastighed.

Disse vurderinger kommer som en del af en hel bølge af WiMAX-relaterede nyheder, som Intel har taget op i forberedelse til den store mobilmesse Mobile World Congress i Barcelona i denne uge.

En anden stor nyhed er, at Intel går sammen med producent af udstyr til telekommunikationsindustrien Huawei om at skabe et testlaboratorium i forhold til interoperabilitet, hvis mål er "at give hurtigere indbyrdes kompatibilitet og levering af WiMAX-apparater, der er klar til markedet" på globalt plan.

Laboratoriet vil simulere start-til-slut-testmiljø og vil bruge Huaweis WiMAX-basestationer til at teste WiMAX-apparater.

Nedtoner tygterne
Rean Maloney oplyser også, at Intel har hjulpet med at få Huawei og Alvarion med ombord på WiMAX Open Patant Alliance (OPA), som er det konsortium af virksomheder, der ejer patenter på den mobile bredbåndsteknologi WiMAX 4G.

OPA vil fungere som den officielle patentindehaver for virksomheder, der ønsker at købe WiMAX-licenser. OPA blev officielt grundlagt sidste juni og består blandt andre af it-kæmper som Cisco, Intel, Alcatel-Lucent, Samsung og Sprint.

Rean Maloney forsøgte - ligesom han har for vane - at nedtone rygterne i medierne om, at WiMAX muligvis ikke vil være i stand til at konkurrere med fremtidige 4G-standarder for mobilt bredbånd såsom Long-Term Evolution (LTE).

Maloney fremhæver, at WiMAX i modsætning til LTE allerede er her, og at teknologien vil være opgraderet til 802.16m eller "WiMAX 2.0", når LTE-tjenester begynder at blive bredt tilgængelige.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.