Artikel top billede

SOA hjælper på fusioner, mener HP Danmarks nye softwarechef, Flemming Sustmann. Foto: Torben Nielsen

Ny HP-chef: Smør SOA på krisen

Krisetider betyder fusioner af virksomheder, og de udfordringer klares bedst med SOA-software, mener HP's nye softwarechef, Flemming Sustmann.

For de virksomheder, som finanskrisen tvinger til at fusionere, vil SOA-software spille en helt afgørende rolle. Den slår bro mellem virksomhedernes systemer, og det er ganske enkelt nødvendigt for at opnå gevinsterne ved en fusion.

"Virksomheder vil med sikkerhed blive slået sammen og datterselskaber indlemmet i moderorganisationer. Her får SOA-software en helt anden betydning, når it-platforme af forskellig karakter pludselig skal kunne tale sammen," siger HP's nyudnævnte softwarechef, Flemming Sustmann.

Det er ikke kun SOA-software, den nye chef skal ud og sælge. Det er hele porteføljen af software-produkter, som HP satser stærkt på.

Software er et strategisk indsatsområde for HP, og målet er at vinde samme danske markedsandele med softwareforretningen, som virksomheden har vundet med sin hardware.

Her kan finanskrisen ligefrem blive det afgørende argument for at effektivisere ved hjælp af nye softwareløsninger, mener man hos HP.

Mersalg i krisetider

Bliver det i disse krisetider ikke svært at overbevise kunderne om, at de skal købe mere software?

"Nej, det tror jeg faktisk ikke. Men du kommer ikke lang med tomme ord og løfter. Du skal kunne lave en Return On Investement-kalkule, der er maksimum 12 måneder," siger Flemming Sustmann.

"Du kan godt lave et quick fix, stoppe dine investeringer og fyre dine medarbejdere, men det ændrer ikke problemet. Du skal have en anden struktur i dit it-miljø."

Han erkender, at det også kan blive en udfordring, at sælge nye produkter i krisetider.

"Omvendt står mange it-afdelinger i en situation, hvor budgetterne bliver skåret samtidig med, at de skal levere den samme service," siger han.

HP satser på software

Flemming Sustmann er 52 år og har i mange år siddet i et ledelsesjob inden for salg. Han har været i it-branchen siden 1978, og har de seneste tre år været chef for HP's salg af servere, storage og service til virksomhedens største danske kunder.

Han skal som softwarechef samle en enhed, der har vokset sig stor inden for HP. Den tæller 50 mennesker, der sælger og leverer software til de danske kunder.

"Software er et vækstområde for HP, og vi har investeret i flere virksomheder. Jeg har med glæde sagt ja tak til at stå i spidsen for den indsats," siger han.

Flemming Sustmann bor i Hillerød med sine kone Lene. Han har tre voksne børn og er i fritiden passioneret golfer og pagajbetvinger i sin kajak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere