Artikel top billede

SOA hjælper på fusioner, mener HP Danmarks nye softwarechef, Flemming Sustmann. Foto: Torben Nielsen

Ny HP-chef: Smør SOA på krisen

Krisetider betyder fusioner af virksomheder, og de udfordringer klares bedst med SOA-software, mener HP's nye softwarechef, Flemming Sustmann.

For de virksomheder, som finanskrisen tvinger til at fusionere, vil SOA-software spille en helt afgørende rolle. Den slår bro mellem virksomhedernes systemer, og det er ganske enkelt nødvendigt for at opnå gevinsterne ved en fusion.

"Virksomheder vil med sikkerhed blive slået sammen og datterselskaber indlemmet i moderorganisationer. Her får SOA-software en helt anden betydning, når it-platforme af forskellig karakter pludselig skal kunne tale sammen," siger HP's nyudnævnte softwarechef, Flemming Sustmann.

Det er ikke kun SOA-software, den nye chef skal ud og sælge. Det er hele porteføljen af software-produkter, som HP satser stærkt på.

Software er et strategisk indsatsområde for HP, og målet er at vinde samme danske markedsandele med softwareforretningen, som virksomheden har vundet med sin hardware.

Her kan finanskrisen ligefrem blive det afgørende argument for at effektivisere ved hjælp af nye softwareløsninger, mener man hos HP.

Mersalg i krisetider

Bliver det i disse krisetider ikke svært at overbevise kunderne om, at de skal købe mere software?

"Nej, det tror jeg faktisk ikke. Men du kommer ikke lang med tomme ord og løfter. Du skal kunne lave en Return On Investement-kalkule, der er maksimum 12 måneder," siger Flemming Sustmann.

"Du kan godt lave et quick fix, stoppe dine investeringer og fyre dine medarbejdere, men det ændrer ikke problemet. Du skal have en anden struktur i dit it-miljø."

Han erkender, at det også kan blive en udfordring, at sælge nye produkter i krisetider.

"Omvendt står mange it-afdelinger i en situation, hvor budgetterne bliver skåret samtidig med, at de skal levere den samme service," siger han.

HP satser på software

Flemming Sustmann er 52 år og har i mange år siddet i et ledelsesjob inden for salg. Han har været i it-branchen siden 1978, og har de seneste tre år været chef for HP's salg af servere, storage og service til virksomhedens største danske kunder.

Han skal som softwarechef samle en enhed, der har vokset sig stor inden for HP. Den tæller 50 mennesker, der sælger og leverer software til de danske kunder.

"Software er et vækstområde for HP, og vi har investeret i flere virksomheder. Jeg har med glæde sagt ja tak til at stå i spidsen for den indsats," siger han.

Flemming Sustmann bor i Hillerød med sine kone Lene. Han har tre voksne børn og er i fritiden passioneret golfer og pagajbetvinger i sin kajak.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere