Artikel top billede

Supersikkerhed til din mobiltelefon

CeBIT-messen rundede af med mobil sikkerhed og smarte energimålere til hjemmet.

Bange for at blive aflyttet på din mobil? Det skal du ikke være i fremtiden, hvis det står til en række firmaer, der laver sikkerhedsløsninger til mobiltelefoner. Men prisen for sikkerhed er dyr.

En af disse sikkerhedsløsninger kan være et SD-kort, der kan kryptere din mobilsamtale.

"I nogle tilfælde kan virksomheder spare penge ved at kryptere mobilsamtaler. Topledelsen behøver ikke længere at tage hen på et kontor for at sikre sig imod aflytning," siger Christoph Erdmann, administrerende direktør for Secusmart, der laver flash-kort med hardware-baseret kryptering til mobilsamtaler.

Christoph Erdmann arbejdede tidligere i Nokia og fortæller til IDG News Service, at han måtte rejse til Finland for at undgå at tale om fortrolige ting over telefonen.

Men Nokia mente ikke, at markedet for supersikre mobiltelefoner var stort nok. Derfor startede Christoph Erdmann sit eget sikkerhedsfirma.

Men man skal være rig for at købe sig en sikker mobilforbindelse. SD-kortet koster over 16.000 kroner.

Til gengæld er man beskyttet med en 128-bit AES- (Advanced Encryption Standard) nøgle, der er godkendt af det tyske føderale kontor for informationssikkerhed.

Spar på strømmen til gadgets

Det er heldigvis ikke alle produkter på CeBIT, der koster det hvide ud af øjnene. En ny intelligent elmåler fra tyske Energie Baden-Württemberg koster 37 kroner om måneden, men kan spare hjemmet for meget mere, siger Jörn Kröplein fra firmaets strategiske produkt-afdeling.

Elmåleren kan rapportere målingerne til internettet, og man vil også kunne følge med i historikken på sit elforbrug og se hvilke el-apparater, der sluger løs af de dyre kilowatt.

Et af de produkter, der blev fremvist sammen med elmåleren, var en espressomaskine. Den intelligente elmåler var koblet op til espressomaskinen og kunne efter kort tid fremvise, hvor meget strøm maskinen forbrugte.

Elmåleren kunne blandt andet regne ud, at prisen for at lave fire kopper espresso om dagen ville koste 11 kroner om året.

Spare-messe

På CeBIT-messen blev der også brugt mindre strøm end de foregående år.

De officielle tal fra arrangørerne viser, at der var 400.000 besøgende i år, hvilket er 20 procent færre end sidste år.

Dette års halvlunke tilslutning til CeBIT får nu arrangørernetil at afkorte næste års messe med en dag. Cebit 2010 løber af stabelen 2. til 6. marts, der er en lørdag, så deltagerne kan nå tilbage på arbejde om mandagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere