Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

TDC med Henrik Poulsen i spidsen overtager nu bredbåndsselskabet Fullrate. Ifølge Henrik Poulsen har Fullrate et stærkt brand. Foto: Jørgen True/TDC

TDC køber Fullrate

Opdateret: Danmarks største teleselskab køber bredbåndsudbyderen Fullrate, som tidligere havde Asger Jensbys JMI Invest i ejerkredsen.

Den danske bredbåndsudbyder Fullrate skifter nu ejer. Her til eftermiddag meddeler TDC, at selskabet fra dags dato overtager selskabet.

"Vi er meget begejstrede for Fullrates forretningskoncept, som er ekstremt kundefokuseret og meget enkelt, hvilket selskabets succes også vidner om. Derfor er vi yderst tilfredse med, at vi har fået en aftale på plads," siger TDC's administrerende direktør og koncernchef, Henrik Poulsen, i en pressemeddelelse.

Selskabet var en af mange it-virksomheder, der indgik i den portefølje, som investeringsselskabet JMI Invest sad på. Det var i det investeringsselskab, at Asger Jensby tidligere var bestyrelsesformand. Efter IT Factory-skandalen skulle investeringsselskabet skille sig af med selskaberne i porteføljen.

"Vi er stolte over den udvikling, Fullrate har været igennem, og vi glæder os til at arbejde tæt sammen med TDC fremover, hvor vi skal fortsætte med at tilbyde vores kunder høje hastigheder til lave priser," siger Fullrates administrerende direktør, Stig Myken, i samme pressemeddelelse.

Fullrate omsatte i 2008 for 181 millioner kroner, mens resultatet før afskrivninger lød på 35,7 millioner kroner.

Ifølge pressemeddelelsen har Fullrate 110 ansatte og fordoblede i løbet af 2008 kundebasen. Dermed talte selskabet ved årsskiftet over 76.000 privat- og erhvervskunder, hvilket svarer til fire procent af det danske bredbåndsmarked.

Henrik Poulsen: Ledelsen fortsætter
JMI Invest var en af flere ejere af Fullrate, hvor også SEED Capital havde aktier.

"Fullrate har udviklet sig stærkt, og får nu de bedst mulige rammer for at fortsætte denne udvikling. Selskabet er et skoleeksempel på den type venture-aktivitet, som vi i SEED Capital søger, bidrager til og lykkes med," siger Fullrates bestyrelsesformand og partner i SEED Capital, Lars Andersen, i pressemeddelelsen.

Ifølge TDC's topchef, Henrik Poulsen, vil virksomheden fortsætte som hidtil.

"Fullrate bliver et nyt stærkt brand i TDC-familien, og jeg har store forventninger til selskabet. Derfor er det også vigtigt, at ledelsen fortsætter, så vi sikrer kontinuitet," udtaler Henrik Poulsen.

Prisen for de solgte aktier er ikke oplyst. Ifølge borsen.dk sad JMI Invest på 27,5 procent af aktierne, mens Seed Capital ejede 25 procent. 46 procent var ejet af Fullrates stiftere; Nicolai Lamberg, Peter Mægbæk Madsen, Kasper Mejlgaard, Haktan Bulut og administrerende direktør Stig Myken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere