Regeringen ændrer multimedieskatten

Regeringen justerer multimedieskatten, så frivillige, lærere og hjemmehjælpere friholdes for den nye skat. Samtidig bliver skatten skåret ned, så der kun beskattes af 3.000 kroner.

Skatteministeriet har offentliggjort, at regeringen nu er blevet enig med Dansk Folkeparti om en ændring af multimedieskatten.

To ting er ændret i forhold til den tidligere aftale. For det første bliver færre grupper ramt af skatten og for det andet sænkes det beløb, som den enkelte beskattes af fra 5.000 til 3.000 kroner.

Hos regeringspartiet Venstre forklarer skatteordfører Torsten Schack Pedersen, at det bliver muligt at slippe for multimedieskatten, hvis det udstyr man har kun kan bruges til arbejdsformål eller hvor det kan kontrolleres.

"Eksempelvis en hjemmehjælper med en PDA, eller nogen der har en vagttelefon, skal ikke beskattes," siger Torsten Schack Pedersen.

Dansk Folkepartis skatte- og it-ordfører Mikkel Dencker forklarer, at ændringen ikke skal ses som en friholdelse af bestemte grupper, men en generel regel.

"Det skal mere ses som en rimelighedsbetragtning. Der er nogen former for brug af it-udstyr, som er så begrænset til erhvervsmæssig brug, at der ikke skal være beskatning," siger Mikkel Dencker.

"Det er mere en generel undtagelse, når det kun kan bruges erhvervsmæssigt. Det er alle erhvervsgrupper, der potentielt kan være under den, så længe der er mulighed for at kontrollere at udstyret ikke bruges privat," siger Mikkel Dencker.

Lejlighedsvis undtagelse
En anden undtagelse indføres for dem som fra tid til anden tager en arbejdscomputer med hjem.

"Det er hvis du kun lejlighedsvis tager en pc med hjem, så bliver du også fritaget," siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen. Han forklarer, at det i det videre lovarbejde vil blive præciseret, hvad lejlighedsvis betyder.

Endelig bliver frivillige, som får udstyr eller telefon stillet til rådighed ikke ramt af den nye skat.

"Der har været tvivl om frivilligt ulønnet arbejde, og det sørger vi for at der ikke er tvivl om. Det har aldrig været intentionen, at man skulle beskattes af frivilligt arbejde, så det får vi ryddet op i," siger Torsten Schack Pedersen.

Finansiering på vej
Mikkel Dencker forklarer, at der formentlig vil være mere administration med den nye sammensætning af skatten, men han mener, at det er vigtigere at sikre, at skatten rammer mere rimeligt.

Ordføreren fra Dansk Folkeparti erkender, at der med ændringerne i multimedieskatten kommer færre penge i kassen. Men regeringen og Dansk Folkeparti er enige om finansieringen.

"De ændringer der laves er fuldt finansieret gennem nogle andre elementer, som vil blive præsenteret senere," siger Mikkel Dencker.

Torsten Schack Pedersen (V) fortæller, at ændringerne betyder, at multimedieskatten indbringer et par hundrede millioner kroner mindre. Det oprindelige forslag skulle indbringe 750 millioner kroner om året.

Venstres skatteordfører pointerer, at multimedieskatten skal holdes op mod resten af skattereformen.

"Særligt inden for it-området, hvor folk tjener en fornuftig løn. Der vil mange komme til at betale 1.700 i topskat på grund af multimedieskatten, men mellemskatten afskaffes, og bundskatten sættes ned," lyder det fra skatteordføreren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency. An ever-increasing number of processes to be managed; vacancies that cannot be filled; rising compliance demands: these are just some of the reasons why already heavy workloads keep growing. However, digitalizing and automating operational business processes can help reduce these workloads considerably. And when repetitive manual tasks such as data entry are eliminated, employees are freed up to focus on more challenging tasks. This white paper will outline just which tasks can be automated in purchasing and accounts payable departments, from issuing purchase requisitions to filing invoices in line with auditing standards. We will describe how daily operations in Purchasing and Accounting are changing, as well as the benefits that automation offers.