Artikel top billede

Reform af EU-telelove blokeret af internet-strid

En parlamentarisk komité holder fast i en gammel udtalelse for at beskytte borgernes ret til informationer på internettet.

Computerworld News Service: Det lykkedes ikke EU's medlemslande at komme over den sidste forhindring på vej mod en bred reform af EU's telekommunikations-love.

Det slog fejl sent sidste tirsdag, da en komité afviste at indgå i et kompromis om piratvirksomhed på internettet.

Selv om flere af de nationale regeringer, og heriblandt Frankrig og Storbritannien, har arbejdet for at opnå bedre muligheder for at slå ned på fildelings-tjenester, der bryder lovene om ophavsret, så fastholdt industri-komitéen fra det europæiske parlament en gammel udtalelse, der i højere grad søger at beskytte borgerne fra det, der bliver anset for at være overdreven overvågning af internettet.

Frankrig er i fuld gang med at indføre en 'three strikes'-lov, der skal gøre det muligt for regeringen at forbyde mennesker adgang til internettet, hvis de tre gange på et år bliver taget i illegalt at dele musik eller videoer.

Frankrig forsøger desuden at eksportere denne idé til de andre medlemslande.

Sidste år kaldte EU dog til orden og forlangte, at hvis nogen skal forbydes adgang til internettet, så skal det ske i forbindelse med en retssag.

Holder fast i principperne

Selv om der de sidste uger har været gjort utallige forsøg på at få lukket kløften imellem de to positioner, så var der i komitéen i tirsdags overvældende flertal for at fastholde den originale udtalelse, hvor "ingen begrænsning må nedlægges i forhold til slutbrugernes frihed og rettigheder, uden en forudgående retssag."

Tidligt onsdag fortalte komitéen, at der fortsat vil blive gjort en indsats for at finde et kompromis, inden det europæiske parlament skal stemme om tele-lovene i starten af maj.

Hvis reformerne skal blive til lovgivning, skal parlamentet og ministerrådet, der består af repræsentanter fra de nationale regeringer, udarbejde et kompromis, som begge kan være enige om. Hvis ikke parterne når til enighed inden afstemningen i parlamentet, så kan det resultere i, at hele reform-pakken må lægges på is, indtil engang efter parlaments-valget i juni.

Men der er dog stadig også den mulighed, at den uafklarede strid om internet-adgang og beskyttelse af ophavsretten, der er dækket af 'e-privacy'-direktivet, kan blive løsrevet fra resten af reform-pakken, så den i hvert fald kan gennemføres.

"Det var det, der skete, sidste gang tele-lovene skulle revideres. I teorien kunne det ske igen, men der er ikke nogen, der er interesserede i at overveje den udvej, før de er sikre på, at der ikke findes nogle alternativer," fortalte en person, der ikke vil have sit navn frem, men som er involveret i reform-processen.

De fleste af reformerne har med strukturelle emner at gøre, som for eksempel skabelsen af et regulerende organ i EU-regi, støtte til visse operatører, der skal sikre en retfærdig konkurrence på området, og distribueringen af de radio-frekvenser, der bliver ledige i forbindelse med skiftet fra analogt til digitalt tv.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere