Artikel top billede

Googles aktier på højeste niveau siden oktober

De amerikanske it-aktier stiger brat, men analytikere advarer om, at årsagen blot kan være en pludselig genopfyldning af varebeholdningerne.

Computerworld News Service: Googles aktier lukkede i mandags på over 400 dollars for første gang, siden aktiemarkedet i USA begyndte sine stejle fald i efteråret.

Aktierne i verdens største internetsøgemaskine steg 2,1 procent på Nasdaq-børsen og lukkede på 2.249 kroner i mandags. Det er første gang, aktien er lukket på over 400 dollars - hvilket svarer til omkring 2.240 kroner - siden 1. oktober, da den lukkede på 2.304 kroner.

De amerikanske aktiemarkeder er steget siden lavpunktet tidligt i marts, delvis på grund af at bankerne tilsyneladende alligevel havde overskud, og på grund af tegn på at virksomhederne er ved at stabilisere sig.

Men flere analytikere er fortsat varsomme overfor stigninger på aktiemarkedet, i lyset af hvor skrøbeligt det har været de sidste mange måneder, og fordi det stadig er for tidligt at sige, om markedet virkelig er kommet sig.

Den aktuelle stigning i it-sektorens aktier er ifølge en rapport fra Credit Suisse delvist et resultat af, at efterspørgslen er større end frygtet i første kvartal.

Normalt niveau om et års tid

Virksomhederne forventede et dårligt kvartal og skar ned på produktionen, oplyser analytikerne. Men siden efterspørgslen ikke blev så ringe som frygtet, er mange virksomheder kommet på tæerne for at købe komponenter for at genopfylde udtømte varebeholdninger.

Bekymringen er, at disse køb til varebeholdninger vil skyde over målet, og hvis forbrugerne i fjerde kvartal, som inkluderer den vigtige juleindkøbssæson, alligevel undlader at købe en masse smartphones og andre højteknologiske dimser til at putte i julegaverne, så kan den globale it-branche risikere at tage et dyk igen.

Investeringsgruppen CLSA Asia-Pacific Markets forventer, at slutbrugerefterspørgslen af forbruger-it ikke vil vende tilbage til det normale niveau før midten af 2010, fortæller analytiker Bhavtosh Vajpayee, som advarer investorer om at passe på et fald i virksomhedsresultaterne, når genopfyldningen af varebeholdningerne tager af på et tidspunkt i tredje kvartal.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.