Artikel top billede

Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Her er Dansk IT's nye formand

Efter tre år på posten træder Lars Mathiesen fra Nykredit tilbage som formand for Dansk IT. Han overlader posten til direktør Klaus Kvorning Hansen fra pensionskassen PenSam.

Efter tre år på posten træder Lars Mathiesen tilbage som formand for Dansk IT. Nykredits CIO giver formands-stafetten videre til den hidtidige næstformand, direktør Klaus Kvorning Hansen fra pensionskassen PenSam.

Skiftet sker i dag på Dansk IT's årsmøde i DR Byen.

Lars Mathiesen har i de seneste tre år markeret sig som en ivrig digitaliserings-debattør, og han har ikke holdt sig tilbage fra at lange ud efter indsatsen i det offentlige.

Kritikken er oftest blevet fremført i en afdæmpet stil, der har været med til at give ham et godt ry både indenfor den danske it-verden, men også blandt organisationens mange forskellige samarbejdspartnere.

Lars Mathiesen er en ivrig bridge-spiller - og som formand i Dansk IT har han afdæmpet spillet sin hånd fornuftigt.

Afgangen fra formandsposten har været planlagt fra start.

"Det har hele tiden været planen kun at tage tre år," siger Lars Mathiesen til business.dk.

Folkeskolen i centrum

Hans efterfølger på posten har siden 2007 været en del af bestyrelsen, og han har en bred ballast indenfor it.

Han har tidligere markeret sig i debatten om digitale kompetencer i skolerne, hvor han har været med til at udarbejde tænketanken CIO Innovation Forums oplæg om digitale kompetencer i folkeskolerne.

Klaus Kvorning Hansen har tidligere arbejdet som projektleder og afdelingschef i Nykredit, og han har været projektleder i Delta Software. Han er oprindeligt uddannet i filosofi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere