Artikel top billede

Claus Olsen, Chef for IT & Telecom i Dansk Røde Kors, på arbejde i felten. Foto: Torben Klint

Mobilitet er nummer et for Røde Kors' it-chef

CIO-portræt: Mobile it-løsninger, der skal fungere i områder uden adgang til telefoni og internet, er den udfordring, Røde Kors it-afdeling står overfor, når den bygger platforme til udsendte medarbejdere.

Når en medarbejder i en virksomhed skal udstyres med mobil adgang til it-systemerne, er det altid en udfordring.

Hvis medarbejderen desuden befinder sig i Zimbabwe, hvor infrastrukturen er nærmest ikke-eksisterende, er det en enorm udfordring.

Sidstnævnte problemstilling står Røde Kors overfor hver dag.

"Mobilitet er altid et at de øverste punkter på vores dagsorden. Der fylder meget i vores arbejde," fortæller Claus Olsen, chef for Dansk Røde Kors' it- og teleafdeling.

"Det er et varmt emne hos os. Det har det været i mange år, og det fortsætter langt ud i fremtiden, fordi det er meget vigtigt at forsyne vores udsendte medarbejdere på de internationale lokationer med mobil adgang til vores systemer. Når vi sender personale til et land som Zimbabwe, skaber man ikke en platform 'ud af boksen'," fortæller Claus Olsen.

Udgang uden internet og telefoni

I en række lande er både tele- og internet-infrastrukturen nærmest ikke-eksisterende, og det sætter for alvor kreativiteten på prøve.

"Det er en kæmpe udfordring at åbne for eksempelvis SharePoint-websteder for vores medarbejdere. Alle områder som sikkerhed, datatransport eller båndbredde skal behandles på en helt anderledes måde, end man normalt ville gøre i en it-afdeling," siger Claus Olsen.

Er det ikke utrolig krævende at få dét til at fungere?

"Jo, for fanden. Adgang til mails og lignende kan vi rimelig nemt løse, men at tilgå de systemer, hvor vi lagrer vores data, er en udfordring - på alle områder."

"Vi bliver hele tiden nødt til at tage specielle hensyn, og det kan eksempelvis være i form af satellit-kommunikationsudstyr. Vi har netop oprettet en løsning til et land, hvor telefonopkald ud og ind af landet er tæt på umulig, og internetadgangen er tilsvarende dårlig."

"Her benytter vi redskaber som ip-telefoni, simuleret quality of service og lignende krumspring for at få et hul igennem," fortæller it-chefen i Røde Kors.

Kommunikation og nødhjælpsarbejde

Røde Kors bruger meget krudt på at få de mobile løsninger på plads.

Kommunikationsteknologi er et område, der er blevet uhyre vigtigt i de operationer, som organisationens medarbejdere sendes ud til.

Når folk sendes ud til kriseområderne, skal der eksempelvis være styr på logistikken.

En stor del af arbejdet består i at holde styr på modtagelse og registrering af alt, hvad der kommer ind af nødhjælpsforsyninger og efterfølgende distribuere dem til de korrekte destinationer.

Samtidig er der behov for, at der kan gives klare tilbagemeldinger hele tiden.

Røde Kors sender cirka 100 personer ud til kriseområder hvert år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere