Otte danske bredbåndsfirmaer politianmeldt

Forbrugerombudsmanden politianmelder nu otte bredbåndsselskaber, fordi de ifølge anklagen har markedsført deres produkter mangelfuldt.

Der er faste retningslinjer for, hvad teleselskaberne skal oplyse, når de markedsfører bredbånd. På den måde har forbrugeren lettere ved at sammenligne de forskellige udbyderes tilbud.

Der var dog otte tilfælde sidste år, hvor bredbåndsselskaber ikke oplyste priser i overensstemmelse med de retningslinjer, som de er pålagt jævnfør markedsføringsloven, vurderer forbrugerombudsmanden.

Derfor anmelder instansen nu de otte bredbåndsfirmaer Bredbånd Nord, Dansk Bredbånd, Dansk Net, Fullrate, Onfone, Telenor/Sonofon, Telia Stofa og Telmore til politet.

Det fremgik ikke klart af selskabernes reklamer, hvad prisen for den korteste bindingsperiode mindst ville være. Den såkaldte mindstepris.

"Formålet med at oplyse om mindsteprisen er at sikre gennemsigtighed på markedet og derved gøre det muligt for forbrugerne at sammenligne udbydernes priser," siger forbrugerombudsmand Henrik Øe i en pressemeddelelse udsendt torsdag morgen.

Han understreger samtidig, at gennemsigtige priser er ekstra relevante i forbindelse med telebranchen.

"Tele- og bredbåndsydelser er komplicerede nok i forvejen, og derfor må der ikke herske tvivl for forbrugerne om, hvad de binder sig til økonomisk. Det er det signal, som politianmeldelserne skal understøtte," udtaler Henrik Øe.

Stofa beklager
Hos kabelselskabet Telia Stofa bekræfter selskabets øverste direktør, Ole Simonsen, at selskabet har modtaget anklagen fra forbrugerombudsmanden.

"Det må vi tage til os, og vi beklager meget, at vi ifølge forbrugerombudsmanden har overtrådt markedsføringsloven. Vi synes dog, at det er meget nede i bagatel-skuffen," siger Ole Simonsen.

Han mener, at en lovovertrædelse er alvorlig sag, og han ærgrer sig derfor over, at Stofas navn kædes sammen med en politianmeldelse.

"Der har vel været et behov for at skære igennem nu, uanset om det er en stor eller lille fejl, og der har han (Henrik Øe, red.) haft behov for at skære alle over en kam," uddyber Ole Simonsen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.