Kritik: EU elendig til at skubbe net-selskaber frem

EU har slet ikke styr på net-politikken, mener en række fremtrædende net-selskaber, der alle er amerikanske, hvilket netop understreger pointen.

Computerworld News Service: Mangel på politiske visioner og en mangelfuld og svag intern koordination har hindret Europa i høste gevinsterne på nettet.

Så kontant lyder meldingen fra organisationen Edima, der repræsenterer en række af de største navne inden for internet-teknologi.

Edima foreslår, at EU-Kommissionen omgående etablerer en task force bestående af en række af EU's egne eksperter inden for forskellige områder.

Målet er at forbedre Europas online-tilstedeværelse, lyder det fra James Watherwoth, der repræsenterer Nokia i Edima.

"Der er en mangel på politiske visioner i denne sammenhæng, og koordinationen mellem de forskellige afdelinger internt i kommissionen kan blive meget bedre," siger han.

For tiden håndterer fire ud af fem forskellige departementer i EU-Kommissionen e-handel i en eller anden udstrækning, fortæller James Waterworth.

Departementerne tæller eksempelvis departementerne for forbruger-anliggender, information samt konkurrence-direktoratet.

Amerikanske selskaber
Edima forestiller sig, at en task force skulle ledes af en person "med en stærk politisk vilje og den mentale styrke til at få ting fra hånden. Disse ting er vigtigere, end at den pågældende person er ekspert på området," siger James Waterworth.

Han vil dog ikke nævne konkrete navne på de folk, som Edima for tiden kan have i tankerne.

Blandt Edimas medlemmer finder man store net-selskaber som Google, Yahoo, eBay og Microsoft.

Ifølge James Waterworth er det ikke noget tilfælde, at disse selskaber er amerikanske. Han peger på, at de alle er blevet store som følge af den amerikanske politik.

"De har alle draget fordel af deres hjemmemarked til at blive, hvad de er i dag," siger han.

I dag kan EU imidlertid ikke stille fordelagtige vilkår til rådighed, fordi de enkelte lande dels har forskellige regler, dels fortolker EU-reglerne forskelligt. Det betyder, at der ikke er nogen sammenhængende lov på tværs af EU, mener James Waterworth.

Edima vil præsentere sine synspunkter for EU-Kommissionen i dag onsdag. Når det nye parlament samles til september, vil organisationen dernæst for alvor trække i arbejdstøjet, lyder meldingen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.