Artikel top billede

Kritik: EU elendig til at skubbe net-selskaber frem

EU har slet ikke styr på net-politikken, mener en række fremtrædende net-selskaber, der alle er amerikanske, hvilket netop understreger pointen.

Computerworld News Service: Mangel på politiske visioner og en mangelfuld og svag intern koordination har hindret Europa i høste gevinsterne på nettet.

Så kontant lyder meldingen fra organisationen Edima, der repræsenterer en række af de største navne inden for internet-teknologi.

Edima foreslår, at EU-Kommissionen omgående etablerer en task force bestående af en række af EU's egne eksperter inden for forskellige områder.

Målet er at forbedre Europas online-tilstedeværelse, lyder det fra James Watherwoth, der repræsenterer Nokia i Edima.

"Der er en mangel på politiske visioner i denne sammenhæng, og koordinationen mellem de forskellige afdelinger internt i kommissionen kan blive meget bedre," siger han.

For tiden håndterer fire ud af fem forskellige departementer i EU-Kommissionen e-handel i en eller anden udstrækning, fortæller James Waterworth.

Departementerne tæller eksempelvis departementerne for forbruger-anliggender, information samt konkurrence-direktoratet.

Amerikanske selskaber

Edima forestiller sig, at en task force skulle ledes af en person "med en stærk politisk vilje og den mentale styrke til at få ting fra hånden. Disse ting er vigtigere, end at den pågældende person er ekspert på området," siger James Waterworth.

Han vil dog ikke nævne konkrete navne på de folk, som Edima for tiden kan have i tankerne.

Blandt Edimas medlemmer finder man store net-selskaber som Google, Yahoo, eBay og Microsoft.

Ifølge James Waterworth er det ikke noget tilfælde, at disse selskaber er amerikanske. Han peger på, at de alle er blevet store som følge af den amerikanske politik.

"De har alle draget fordel af deres hjemmemarked til at blive, hvad de er i dag," siger han.

I dag kan EU imidlertid ikke stille fordelagtige vilkår til rådighed, fordi de enkelte lande dels har forskellige regler, dels fortolker EU-reglerne forskelligt. Det betyder, at der ikke er nogen sammenhængende lov på tværs af EU, mener James Waterworth.

Edima vil præsentere sine synspunkter for EU-Kommissionen i dag onsdag. Når det nye parlament samles til september, vil organisationen dernæst for alvor trække i arbejdstøjet, lyder meldingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere