Tele-direktør kender ikke til ulovlige logningsdata

Ib Tolstrup, direktør for Telekommunikationsindustrien i Danmark, svarer for sig i sagen om de gamle logningsdata, der er udleveret, selvom de burde være slettet.

En afrapportering fra Justitsministeriet om politiets brug af logningsbekendtgørelsen viser, at politiet i 37 tilfælde har fået udleveret logningsdata, som er ældre end de 12 måneder, som tidligere justitsminister Lene Espersen (K) har slået fast som maksimum.

Eksperter i privatlivsbeskyttelse og overvågning har efterfølgende kritiseret teleselskaberne for udleveringen, som de ser som et retssikkerhedsmæssigt problem og derfor finder henholdsvis uheldigt og ulovligt.

Senest er også Datatilsynet gået ind i sagen om de gemte logningsdata for at afkræve justitsministeriet en forklaring.

Nu er spørgerunden nået til Ib Tolstrup, som er direktør for telebranchens interesseorganisation Telekommunikationsindustrien i Danmark.

Ib Tolstrup, hvordan forklarer du, at der i 37 tilfælde er udleveret data, som er over 12 måneder gamle?

"I modsætning til de såkaldte eksperter, som har udtalt sig om sagerne, er jeg ikke i stand til at forklare det uden at kende nærmere til sagerne. Og jeg kender ikke de pågældende sager.

Jeg kan gisne om, at det kan dreje sig om regningsdata, som skal gemmes i op til fem år, eller der kan være tale om igangværende sager, fordi der er sager, som lige har passeret de 12 måneder."

Hvorfor udleverer teleindustrien data, som er ældre end de tilladte 12 måneder?

"Jeg har ikke noget specifik kendskab til det. Jeg henviser til spørgsmål nummer et."

To eksperter kalder udleveringen ulovlig. Hvad siger teleindustrien til det?

"Jeg henviser til spørgsmål nummer et."

I hvor høj grad skyldes udleveringen pres fra politiets side?

"Jeg kender ikke til pres fra politiet. Men det er klart, at initiativet er kommet fra politiet. Selskaberne aftjener værnepligt ved at kunne logge og derefter udlevere på dommerkendelse."

Hvis teleindustrien ikke selv kan overholde reglerne, hvem skal så hjælpe jer med det?

"Vi mener absolut, at vi kan overholde reglerne. Vi har i branchen arbejdet rigtig meget med tilblivelsen af lov og bekendtgørelsen, og vi har efterfølgende gjort et stort branchearbejde for sammen at tolke bekendtgørelsen, således at den kan opfyldes til samfundets bedste."


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.