Apple fejrede årsdagen med en speciel side i iTunes, der præsenterede en række af de mest populære applikationer.

Et-årig fra Apple har sparket gang i konkurrenterne

Computerviews: Apples mobile softwarebutik til iPhone, App Store, har rundet sit første år, og undervejs inspireret konkurrenterne til at følge trop.

Computerviews: På bare et år har Apple formået at sparke gang i markedet for mobile softwarebutikker for alvor.

Retfærdigvis skal det siges, at Apple ikke var den første på dette område. Handango Inc., som i januar kunne fejre 10 år på markedet, med over 100 millioner downloads og 140.000 applikationer, er indehaver af den ære.

Men Apple gjorde tingene lidt anderledes, og hvor Handango har sigtet bredt med understøttelse af over 1.000 forskellige mobile enheder, har Apple fokuseret ultrasnævert på firmaets egne vidunderbørn, iPod Touch og i særdeleshed iPhone.

100 gange større på 12 måneder
Indtil videre har eventyret været en succes for Apple, der i april rundede en milliard downloads, og i skrivende stund ligger inde med 58.096 tilgængelige applikationer, fra rendyrkede arkadespil til diagnostikværktøjer for læger. For et år siden var der bare 550 applikationer i selv samme butik, heraf en fjerdedel gratis.

Samtidig har stort set alle konkurrenterne set lyset - og fulgt trop. Microsoft, der står bag Windows Mobile OS, Palm, med WebOS og som netop har lanceret Palm Pre, Research in Motion, der laver BlackBerry, og Google, med Android-platformen, har alle meldt sig ind i kampen om de mobile applikationsbutikker det seneste år, og udbuddet er nu større end nogensinde.

Senest har LG annonceret sin deltagelse, med start på det asiatiske marked, og der ventes tilsvarende fra giganterne Nokia og Samsung i den kommende tid.

Fremtidigt must-have?
Det er ud til, at Apples indtog på markedet har skabt en slags halo-effekt, hvor en intens og hårdtslående markedsføringskampagne har givet et løft til hele branchen, og pludselig har alle sat skruen i vandet.

Hvor det for få år siden var en luksus af den lidt ligegyldige slags at kunne hente diverse applikationer ned på mobiltelefonen, vil det måske inden for meget kort tid være et absolut krav til en ny telefon, at man kan supplere op på softwaren.

Og det skal være lige når man har lyst, om det så er i toget, i biografen eller på kontoret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system
De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.