Seks ud af 10 virksomheder skipper Windows 7

Spareplanerne kommer til at gå ud over Microsofts lancering af Windows 7 til oktober, viser en ny undersøgelse. Kun fem procent forventer at opgradere inden udgangen af 2009.

Efter en turbulent tid med Windows Vista, som aldrig rigtig fik fat i erhvervsmarkedet, har Microsoft hårdt brug for en succes med den næste generation af sit styresystem, Windows 7.

Men ifølge en undersøgelse blandt 1.100 it-administratorer, foretaget af firmaet ScriptLogic, som leverer løsninger til at styre Windowssystemer, er det langt fra sikkert, at Windows 7 bliver det hit som Microsoft går og håber på, og har brug for.

Tak, men nej tak.
Ud af de adspurgte it-administratorer, har hele 59,3 procent nemlig svaret, at de ikke har nogen planer om at opgradere til Windows 7. 34 procent forventer at opgradere inden udgangen af 2010, mens bare 5,4 procent regner med at have det nye styresystem i brug inden 2009 er omme.

Forklaringen på den manglende interesse for Windows 7 skal ifølge undersøgelsen findes i en kombination af, at administratorerne ikke har tid og ressourcer til at opgradere virksomhedernes systemer, samtidig med at de forventer kompabilitetsproblemer med den nye software.

Sammenlagt giver det problemer, som der ganske enkelt ikke er plads til i it-budgetterne, hvis man skal tro undersøgelsens konklusion, som samtidig fastslår, at denne manglende vilje til at opgradere, er gældende for stort set hele porteføljen af software.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system
De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.