Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Rigspolitichefens løn afhængig af Polsag og Tetra

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjergs resultatløn er blandt andet afhængig af, at han holder de store teknologiprojekter Polsag og SINE på sporet. Det fremgår af rigspolitichefens resultatkontrakt.

Politets it-understøttelse giver fra tid til anden problemer.

Et nyt system, Polsag, skal være med til styrke understøttelsen af politiet og give mere effektiv sagsbehandling og bedre borgerservice. Og det er vigtigt for politiet, at systemet kommer på plads efter planen.

Faktisk så vigtigt, at den nye rigspolitichef Jens Henrik Højbjergs resultatløn afhænger af, at han holder it-projektet i kort snor i år. Samtidig skal rigspolitichefen prioritere det nye nationale beredskabsnet SINE og syv andre opgaver.

Ifølge rigspolitichefens resultatkontrakt er han stillet en resultatudbetaling på 100.000 kroner i udsigt, hvis han opfylder en række mål, heriblandt de to teknologiprojekter. Prioriteringerne er vægtede, og Polsag og SINE er vægtet med hver ti procent.

Den klart vigtigste opgave i resultatkontrakten er at nedbringe politiets underskud og få styr på politiets økonomi, der tilsyneladende har sejlet de sidste par år og resulteret i et samlet underskud på 341 millioner kroner ved indgangen til 2009. 20 procent af rigspolitichefens resultatudbetaling er afhængig af at han kan forbedre politiets økonomi.

Køreplan for Polsag

Justitsministeriet, som har lavet resultatkontrakten med Jens Henrik Højbjerg, har opstillet fire delmål i forhold til Polsag.

- Der skal laves en statusrapport om anskaffelse og implementering af Polsag i første halvår 2009.
- Der skal i første halvår laves en procesbeskrivelse for arbejdsgangene i Polsag.
- I andet halvår 2009 skal der udarbejdes en generel drejebog til politikredsene om implementering af Polsag.
- Der skal i andet halvår 2009 gennemført en analyse og specifikation på system til elektronisk ansøgning om straffeattester.

Hvis de fire delmål bliver opfyldt vil Jens Henrik Højbjerg altså få udbetalt ekstra løn.

En varm arv

Rigspolitichefen har også arvet en anden varm kartoffel. Det såkaldte SINE-system, der skal give politiet og resten af det danske beredskab en driftsikker, krypteret fælles kommunikationsplatform, bliver løbende overdraget fra Økonomistyrelsen til Rigspolitet.

Økonomistyrelsen har stået for det store - og stormombruste - udbud, mens politiet overtager myndighedsansvaret i løbet af de næste år.

Derfor er der en hel stribe krav til Rigspolitiet i forbindelse med det nye system. Blandt andet skal Rigspolitichefen sørge for at en organisation, der kan håndtere systemet stables på benene.

Desuden bliver Rigspolitichefen stillet til ansvar i forhold til, at der skal leveres en alternativ løsning til Københavns Politi i forbindelse med klima-topmødet i december. SINE-systemet er forsinket med 12 måneder, og derfor kan systemet ikke nå at være på plads i hovedstaden inden topmødet.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere