Har du styr på Twitter?

Hvordan er det lige det hænger sammen med de sociale mediers nyeste vidunderbarn, Twitter? Kom lidt nærmere et svar her.

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med tjenesten Twitter, og måske er i fuld gang med at berette om din fantastisk spændende dagligdag, så har du i hvert fald nok hørt om det.

Og måske er du allerede nået dertil, hvor du er lige ved at eksplodere, hver gang du hører nogen nævne navnet Twitter. Sådan er det jo gerne med den slags.

Fylder mere og mere
Twitters hastige fremrykning over den netbaserede slagmark har været hurtig, med start så sent som i 2006, i det der egentlig bare var en idé til, at en gruppe venner kunne kommunikere internt via en hjemmeside.

Siden da har interessen for denne simple, men ufatteligt udbredte tjeneste, været enorm og stadig stigende. Det helt store indtog på nettet kom her i foråret, hvor flere begivenheder pludselig viste sig at passe perfekt ind i konceptet, helt uventet. Den eksploderende interesse ses tydeligt i det faktum, at hele 75 procent af brugerne er kommet til i år.

Jordskælv, konflikter, demonstrationer og ikke mindst dødsfald i verdenseliten gav god anledning til at udtrykke sig via Twitter. Michael Jacksons dødsfald er til dato det, der har givet absolut flest besøgende hos Twitter.

Ny verdensorden
Selv de store, internationale nyhedsmedier måtte se sig jordet af det lille tekstfelt, da valget gik endte i opstand og uroligheder i Iran. Ingen kunne få korrespondenter ind bag grænserne, men folk ville hellere end gerne sende budskaber ud af landet, og da det var de eneste informationer, der kom ud fra landet, måtte medierne pænt nøjes med at videreformidle.

Og netop mulighederne for at levere information fra en begivenhed eller situation, kan være en af tjenestens helt unikke egenskaber. Ikke nok med at sørgende Michael Jackson-fans kunne finde sammen, evnerne til at formå en live-reportage, der giver selv de største medier seriøst baghjul, er ligefor.

Ved at samle indtryk fra alle Twitter-brugere, der er samlet et sted, kan tekst, fotos og video kombineres til yderst potent værktøj.

Simpelt fundament
Det lille San Fransisco-baserede firma, som på trods af en imponerende høj profil i internetsammenhænge består af bare 52 ansatte, har ikke travlt med hverken at sælge anparter eller deltage i debatten.

Folkene bag Twitter har i øvrigt gjort deres første erfaringer med sociale medier flere år tilbage, da de var med til at udvikle den nu Google-ejede tjeneste Blogger.

Tjenesten, som er udviklet i det dansk-udviklede framework Ruby on Rails, kører derudaf uden videre armbevægelser, men de sande ambassadører - og grundlaget for den store succes - er de tredjepartsløsninger, som gør det muligt at bruge Twitters API.

Highpowered feed
Ikke alene de mange typer software, som henter og leverer tweets på skrivebordet, mobiltelefonen og hvad man ellers kan finde på, men også de mange forskellige tjenester, som lever udelukkende for at konsolidere og regne på den massive mængde data, Twitter dagligt skaber.

Man kan elske eller hade den form for grænseløs kommunikation Twitter står for, fra små observationer i dagligdagen, til videnskabelige gennembrud. Men noget tyder på, at rigtig mange elsker det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system
De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.