Googles øverste direktør, Eric Schmidt, er ikke længere til at finde i Apples bestyrelse.

Googles topchef går fra Apple

Googles administrerende direktør går fra Apples bestyrelse. Steve Jobs og Eric Schmidt enige om beslutningen.

Googles direktør, Eric Schmidt, træder af som bestyrelsesmedlem i Apple. Det kommer tre måneder efter, at den amerikanske føderale handelskommission begyndte at undersøge, om Google og Apple brød monopollovgivningen ved at have to direktører i hinandens bestyrelser, nemlig Eric Schmidt og tidligere Genetech-direktør Arthur Levinson.

Eric Schmidt har siddet i Apples bestyrelse siden august 2006, og begge firmaer programmerer browsere og anden software. Men i juli annoncerede Google ambitioner om at lancere et nyt styresystem. Det betyder, at Google i endnu højere grad konkurrerer direkte mod Apple. Samtidig lancerede Google Android-systemet til mobiltelefoner i november 2007.

"Eric (Schmidt) har været et godt bestyrelsesmedlem for Apple, som har investeret dyrebar tid, talent, passion og visdom i at gøre Apple mere succesfuld," siger Steve Jobs, administrerende direktør i Apple i en pressemeddelelse.

Jobs: Google er trængt ind på Apples kerneområder
"Desværre er Google trængt ind på flere af Apple kerneforretninger, først med Android og nu med Chrome OS. Derfor vil Erics effektivitet som Apple bestyrelsesmedlem være meget svækket, da han nu bliver nødt til at være væk fra en del bestyrelsesmøder på grund af interessekonflikter. Derfor har vi sammen besluttet, at tiden er inde, for at Eric trækker sig fra Apples bestyrelse," siger Steve Jobs.

Tidligere i juli afviste Apple, at Google Voice kunne fungere som en applikation over den populære iPhone. Google Voice er et telefonstyringssystem, der tillader brugere at dele et nummer på alle deres telefoner. Samtidig tilbyder applikationen sms, voicemail, og tale-til-tekst konvertering af indkommende voicemail beskeder.

Den 31. juli skrev den amerikanske føderale kommunikationskommission til Apple, AT&T og Google, hvori den satte spørgsmålstegn ved afvisningen af Google Voice og relaterede applikationer fra iPhone App Storen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.