Artikel top billede

Google inviterer på en stærk kop kaffe.

Google giver søgninger en koffein-indsprøjtning

Søgegiganten vil gerne have superbrugernes feedback på den nye søgearkitektur.

Computerworld News Service: Google planlægger at lade brugerne forsøge sig med en opgraderet søgeteknologi, der foreløbig går under navnet 'Caffeine' (koffein), som virksomhedens ingeniører har udviklet på i de seneste par måneder.

Google fortæller, at virksomheden vil åbne den såkaldte 'næste-generations-arkitektur' for web-udviklere og superbrugere, så de kan prøve den. Brugerne får adgang til det endnu ikke færdigudviklede Caffeine i en Google sandbox, som er et testmiljø, der isolerer den nye kode fra produktionssystemerne.

Nyheden om, at Google er ved at udvikle en hurtigere, mere præcis og omfattende søgemaskine, kommer omkring to uger efter rivalerne Microsoft og Yahoos bebudede partnerskab, der har det formål at tage konkurrencen op med søgegiganten. Aftalen kommer til at betyde, at Microsofts søgemaskine Bing skal stå bag forskellige Yahoo-sider, mens Yahoo vil sælge søgerelaterede reklame-tjenester på vegne af begge virksomheder.

Offentliggørelsen af testversionen af den nye søgeteknologi så kort tid efter Microsoft-Yahoo meddelelsen vil skabe momentum og trække opmærksomheden tilbage til Google, siger Ezra Gottheil, som er analytiker hos Technology Business Research Inc.

"Det er dog interessant at overveje, hvorfor Google vælger at offentliggøre lige nu," siger Ezra Gottheil.

"Søge-krigen plejede at være en lydløs krig. Google ønsker ikke at antyde, at de tidligere versioner ikke gav brugerne det, de gerne ville have. Indtil nu er forbedringerne bare blevet inkorporeret lige så stille."

'Under kølerhjelmen'

Ezra Gottheil tilføjer, at han mener at se to mulige grunde til, hvorfor Google er gået ud i offentligheden med opdateringerne, selv om de endnu ikke er helt færdige.

"For det første markerer det et gennembrud for Google, og når brugerne sammenligner den gamle søgemaskine med den nye, så vil de kunne mærke en forskel.

Den anden grund er, at den 'nye' maskine blot er en af mange forbedringer. Det er bedre end før, men ikke så meget, at der ville blive lagt mærke til det, hvis ikke Google selv påpegede det. Men Google vil gerne fortælle hele verden, at netop som Microsoft ser ud til at hale ind på firmaet, så tager Google et stort skridt fremad," siger han.

Sitaram Iyer og Matt Cutts, som begge er ingeniører hos Google, fortæller i et officielt blogindlæg, at de gerne vil have feedback fra brugerne i forhold til forskellene på de gamle søgeresultater og det nye system.

"Vi er interesserede i feedback på et højere niveau," skriver de.

De tilføjer desuden, at eftersom den nye teknologi findes 'under kølehjelmen', så vil perfomance-forskellene nok være mest åbenlyse for de mere erfarne brugere.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere