Foto: Torben Klint

Sander afviser ODF-kritik og indkalder eksperter

Videnskabsminister Helge Sander (V) hasteindkalder ekspertudvalg, inden den endelige beslutning om ODF og OOXML. Ministeren afviser OSL-kritik af Konkurrencestyrelsen.

En beslutning om hvilken eller hvilke åbne standarder, der skal gælde på dokumentområdet, skal på plads inden 1. november.

Det er i hvert fald det mål videnskabsminister Helge Sander (V) har opstillet og derfor har han nu indkaldt det ekspertudvalg, der tidligere har lavet en rapport om dokumentformaterne.

"Nu har vi fået Konkurrencestyrelsens rapport, og da det er et halvt år siden, vi fik ekspertudvalgets udtalelse, vil vi spørge dem om den nye rapport giver anledning til nye overvejelser," siger videnskabsministeren til Computerworld.

Han afviser, at torsdagens hårde kritik fra Open Source Leverandørerne har haft nogen indflydelse på beslutningen om at genindkalde ekspertudvalget.

"Overhovedet ikke Jeg betragter deres kritik, som et helt forventeligt partsindlæg, som savner den kvalitet, der er i Konkurrencestyrelsens undersøgelse," konstaterer ministeren tørt.

Solidt grundlag
Helge Sander forventer altså, at han sammen med Folketingets it-ordførere kan tage endeligt stilling til dokumentspørgsmålet inden 1. november, hvor den nuværende test-periode, hvor både OOXML og ODF er obligatoriske åbne standarder i det offentlige, udløber.

Og ministeren mener, at grundlaget for beslutningen er ved at være på plads.

"Nu har vi de her to hovedværker, ekspertudvalgets og Konkurrencestyrelsens, og det er min oplevelse, at der er meget tilfredshed med det arbejde," siger Helge Sander.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.