Foto: Torben Klint

Sander afviser ODF-kritik og indkalder eksperter

Videnskabsminister Helge Sander (V) hasteindkalder ekspertudvalg, inden den endelige beslutning om ODF og OOXML. Ministeren afviser OSL-kritik af Konkurrencestyrelsen.

En beslutning om hvilken eller hvilke åbne standarder, der skal gælde på dokumentområdet, skal på plads inden 1. november.

Det er i hvert fald det mål videnskabsminister Helge Sander (V) har opstillet og derfor har han nu indkaldt det ekspertudvalg, der tidligere har lavet en rapport om dokumentformaterne.

"Nu har vi fået Konkurrencestyrelsens rapport, og da det er et halvt år siden, vi fik ekspertudvalgets udtalelse, vil vi spørge dem om den nye rapport giver anledning til nye overvejelser," siger videnskabsministeren til Computerworld.

Han afviser, at torsdagens hårde kritik fra Open Source Leverandørerne har haft nogen indflydelse på beslutningen om at genindkalde ekspertudvalget.

"Overhovedet ikke Jeg betragter deres kritik, som et helt forventeligt partsindlæg, som savner den kvalitet, der er i Konkurrencestyrelsens undersøgelse," konstaterer ministeren tørt.

Solidt grundlag
Helge Sander forventer altså, at han sammen med Folketingets it-ordførere kan tage endeligt stilling til dokumentspørgsmålet inden 1. november, hvor den nuværende test-periode, hvor både OOXML og ODF er obligatoriske åbne standarder i det offentlige, udløber.

Og ministeren mener, at grundlaget for beslutningen er ved at være på plads.

"Nu har vi de her to hovedværker, ekspertudvalgets og Konkurrencestyrelsens, og det er min oplevelse, at der er meget tilfredshed med det arbejde," siger Helge Sander.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.