Deutsche Telekom allierer sig nu med France Telecom på det britiske marked. Foto: Deutsche Telekom

Ny fransk-tysk telegigant ligner en realitet

Deutsche Telekom og France Telecom melder nu officielt ud, at de ønsker at skabe en fælles kæmpe på det britiske mobilmarked.

Det bliver Storbritanniens største mobilselskab, hvis de sidste detaljer falder på plads.

Franske France Telecom og tyske Deutsche Telekom ønsker at sammenlægge deres mobilselskaber på det britiske marked, Orange og T-Mobile, i et fælles selskab. Det oplyser Deutsche Telekom her til morgen i en børsmeddelelse.

Ejerskabet i det nye selskab bliver 50/50, og selskaberne forventer, at der er store besparelser at hente ved at sammenlægge aktiviteterne.

I første omgang vil teleselskaberne dog investere fem til syv milliarder kroner i såkaldte integrationsomkostninger fra 2010 til 2014 i forbindelse med sammenlægningen.

Milliarder at spare i fælles 3G-netværk
Derefter er håbet, at det fransk-tyske samarbejde vil opnå nogle synergier, som de to mobilselskaber ikke kan nå hver for sig. Besparelserne vil blive hentet ved at afvikle mobilenheder og rationalisere netværket af butikker, ligesom aktiviteter i det nye selskab skal strømlines.

De to mobilselskaber har indtil nu haft hver deres 3G-mobilnetværk, som de har skullet udbygge, men fremover skal de kun bygge ét netværk, der skal håndtere de godt 30 millioner mobilabonnenter i det nye selskab. Her lyder det fra Deutsche Telekom, at der er over fem milliarder kroner at spare i perioden 2010 til 2014, mens der fra 2015 er 850 millioner kroner at spare årligt.

Deutsche Telekom skriver i børsmeddelelsen, at aftalen forventes underskrevet i slutningen af oktober. Herefter er det op til konkurrencemyndighederne at godkende aftalen.

Læs nærmere om aftalen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.